انواع روش های پرکردگی دندان پوسیده

روش های مختلف پر کردن دندان
۰
(۰)

پوسیدگی دندان، عارضه ای است که بر اثر عدم رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان به وجود می آید که بی توجهی و عدم درمان به موقع آن باعث از بین رفتن کامل دندان می شود. پرکردگی دندان، روشی است که به طور گسترده برای ترمیم دندان های پوسیده و همچنین دندان هایی که دچار شکستگی و ساییدگی شده اند، مورد استفاده قرار می گیرد.

در فرایند پرکردگی دندان از مواد گوناگونی استفاده می شود که انتخاب آنها بر عهده دندانپزشک می باشد. در این مقاله قصد داریم که شما را با روش پر کردن دندان، انواع مواد پرکننده، مراقبت های بعد از پرکردگی دندان و همچنین عوامل موثر بر انتخاب ماده پرکننده دندان های پوسیده بیشتر آشنا کنیم.

همچنین بخوانید: مضرات خالی بودن دندان از دست رفته

روش های پر کردن دندان پوسیده

پرکردگی دندان چیست و چگونه انجام می شود؟

اگر برای ترمیم دندان های پوسیده خود به دندانپزشک مراجعه کنید، متوجه می شوید که دندان پزشک در ابتدا با استفاده از دستگاه هایی قسمت های پوسیده دندان را خالی کرده و ناحیه خالی شده را با مواد خاصی پر می کند که به این روش، پرکردگی دندان گفته می شود.

پرکردگی دندان، نه تنها یک روش مناسب برای درمان دندان های پوسیده می باشد، بلکه برای ترمیم دندان های شکسته، ترک خورده و دندان هایی بر اثر دندان قروچه دچار ساییدگی شده اند نیز مورد استفاده قرار می گیرد. مراحل پر کردن دندان به صورت زیر می باشد:

از آنجایی که این روش نیاز به برش دارد، بنابراین برای کاهش درد بیمار در ابتدا دندانپزشک اطراف دندان پوسیده را بی حس کرده و بعد از آن به کمک دستگاه های مخصوصی قسمت های پوسیده دندان را خارج می کند. انتخاب دستگاه مناسب برای تخلیه پوسیدگی دندان، بستگی به میزان پوسیدگی، سطح راحتی دندانپزشک، آموزش دندانپزشک و سرمایه گذاری در قطعات خاصی از تجهیزات دارد.

بعد از تخلیه کامل قسمت های پوسیده دندان، دندانپزشک برای اطمینان از حذف کامل پوسیدگی، دندان را به دقت مورد بررسی قرار می دهد. در صورت نبودن هیچ گونه پوسیدگی، محل مورد نظر را از هر نوع باکتری پاکسازی کرده و دندان را برای پر کردن آماده می کند.

در مواقعی که پوسیدگی دندان خیلی به ریشه نزدیک شده باشد، دندان پزشک برای محافظت از عصب دندان، از موادی به نام گلاس آینومر، رزین کامپوزیت و یا مواد دیگر استفاده می کند. بعد از این مرحله، دندان را با استفاده از مواد گوناگونی پر می کند و کار تمام می شود.

مراحل پر کردن دندان پوسیده

انواع پرکردگی دندان

همانطور که گفتیم برای پر کردن دندان از مواد گوناگونی استفاده می شود که در اینجا قصد داریم به معرفی این مواد و ویژگی های هر کدام از آنها بپردازیم:

آمالگام:

به جرات می توانیم بگوییم که این ماده، قدیمی ترین ماده ای است که دندانپزشکان برای پرکردن دندان های پوسیده از آن استفاده می کنند. همانطور که از عنوان آمالگام مشخص است، این ماده از چند فلز تشکیل شده است که ۵۰ درصد آن شامل، جیوه، مس، قلع، روی و نقره می باشد. مزیت این نوع پرکردگی دندان در مقایسه با سایر روش های پرکردگی، قیمت کمتر و دوام بیشتر می باشد. آمالگام ها در ابتدا نقره ای رنگ هستند که به مرور زمان تیره تر شده و در صورت باز کردن دهان، قابل مشاهده هستند.

کامپوزیت:

این نوع مواد پرکننده معمولا از جنس شیشه های پودری و رزین اکریلیک هستند که مزایای زیادی دارند. یکی از مزایای این نوع ماده پر کننده تغییر رنگ آن با توجه به رنگ دندان بیمار می باشد که این امر باعث می شود که دندان شکل طبیعی به خود بگیرد. به دلیل طبیعی بودن شکل ظاهری پرکردگی کامپوزیت، این نوع پرکردگی در بین مردم محبوبیت زیادی پیدا کرده است. اما این روش در مقایسه با پرکردگی دندان آمالگام، دوام و ماندگاری کمتری دارند.

طلا:

ماندگاری این نوع پرکننده به قدری بالا بوده که طبق بررسی ها گزارشات سازمان غذا و دارو، بیش از ۲ دهه می توانند از خود مقاومت نشان دهند. این میزان ماندگاری و دوام، بی دلیل نمی باشد، چرا که پرکردن دندان پوسیده با ماده پرکننده طلا، جزو گرانترین روش های پرکردگی دندان به شمار می رود.

سرامیک:

این نوع پرکردگی شباهت زیادی به پرکردگی طلا دارد و برای انجام آن بیش از یک جلسه زمان نیاز خواهد بود. این نوع پرکردگی مانند پرکردگی طلا، گران بوده ولی شکنندگی بیشتری نسبت به طلا دارد. مزیتی که پر کننده سرامیکی در مقایسه با طلا دارد، این است که رنگ آن کاملا شبیه به رنگ دندان طبیعی می باشد.

رزین گلاس آینومر:

این ماده معمولا برای پر کردن دندان های شیری کودکان و همچنین پوسیدگی های سطحی و کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده ظرافت زیادی دارد و بعد از مدت کوتاهی فرسوده خواهد شد. برای پر کردن دندان های بر اثر جویدن فشار زیادی به آنها وارد نمی شود، پرکردگی دندان به وسیله رزین بهترین روش می باشد.

این ماده معمولا برای پر کردن دندان های شیری کودکان و همچنین پوسیدگی های سطحی و کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده ظرافت زیادی دارد و بعد از مدت کوتاهی فرسوده خواهد شد. برای پر کردن دندان های بر اثر جویدن فشار زیادی به آنها وارد نمی شود، پرکردگی دندان به وسیله رزین بهترین روش می باشد.

همچنین بخوانید: روش های ترمیم شکستگی دندان

بهترین روش پر کردن دندان پوسیده

بهترین روش پرکردن دندان کدام روش است؟

بهترین روش پرکردگی دندان تنها بر عهده دندانپزشک می باشد، چرا که مناسب ترین ماده پرکننده برای هر فرد متفاوت و بوده و انتخاب آن به عواملی مانند؛ موقعیت دندان پوسیده، وسعت پوسیدگی، آلرژی داشتن به مواد مختلف و قیمت انواع مواد پرکننده بستگی دارد.

دلایل شکستن و یا خالی شدن دندان پرکرده چیست؟

بعد از پرکردن دندان، اگرچه پوسیدگی دندان از بین می رود اما به هیچ عنوان جای دندان طبیعی را نمی گیرد و به اندازه آن، مقاومت ندارد. از این رو شکستن و یا خالی شدن دندان پر شده دور از ذهن نمی باشد. برای اینکه بتوانید از شکستگی دندان های پرکرده خود جلوگیری کنید، بهترین روش رعایت کردن تمام دستورات و توصیه هایی که دندانپزشک به شما ارائه می کند، می باشد.

دلایل شکستن دندان پر شده

زمان مناسب برای ترمیم پرکردگی دندان، چه زمانی می باشد؟

همانطور که گفته شد، پرکردگی دندان بیشتر از دندان طبیعی در معرض آسیب قرار دارد و سال ها دوام نمی آورد، از این رو لازم است که هر چند وقت یک بار برای ترمیم دندان های پرشده به دندانپزشک خود مراجعه کنید. فرسودگی دندان های پر شده، در افرادی که عادت به دندان قروچه دارند، بیشتر اتفاق می افتد.

توصیه می کنیم که بلافاصله بعد از مشاهده کوچکترین ترک و فرسودگی در پرکردگی دندان به سرعت برای ترمیم آن به دندان پزشک مراجعه کنید، چرا که عدم توجه به ترک خوردگی و غذا خورد با این دندان باعث می شود که بعد از مدتی دندان نیاز به ترمیم های پیچیده تری داشته باشد که هم وقت زیادی از شما خواهد گرفت و هم به هزینه بیشتری نیاز خواهد بود.

همچنین بخوانید: پر کردگی دندان چیست و بهترین ماده برای آن چیست؟

زمان مناسب پر کردن دندان

مراقبت های بعد از پرکردن دندان

ممکن است بعد از پرکردن دندان، احساس درد خفیفی در ناحیه اطراف دندان پرکرده داشته باشید. امام جای نگرانی نیست چرا که اگر دندان به درستی و بدون هیچ مشکلی پر شده باشد، این درد بعد از مدت کوتاهی فروکش خواهد کرد. توصیه می کنیم که بعد از پرکردن دندان، به بهداشت دهان و دندان خود توجه بیشتری داشته باشید و تا حد امکان از محصولاتی استفاده کنید که برای دندان های حساس تولید شده اند.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

به اشتراک بگذارید :
[addtoany]
مشاوره آنلاین