نحوه کاشت نگین دندان و عوارض آن

کاشت نگین دندان
۰
(۰)

امروزه افراد از روش های مختلفی برای زیبایی استفاده می کنند. این روش ها ممکن است عوارضی نیز داشته باشند اما بسیاری از افراد بدون در نظر گرفتن این عوارض فقط خواهان زیبایی بوده و هزینه های زیادی را بابت آن ها می پردازند. کاشت نگین یکی از کارهایی است که افراد زیادی به خصوص خانم ها برای افزایش زیبایی انجام می دهند. نگین دندان جواهری ریز است که برای زیبایی روی دندان نصب می شود.

کاشت نگین روی دندان هزینه کمی دارد ولی اگر به وسیله پزشک و با احتیاط انجام نشود، امکان دارد سلامتی دندان ها را به خطر بیاندازد. در این مقاله به کاشت نگین و برداشتن آن و نیز عوارض آن خواهیم پرداخت.

کاشت نگین دندان

نگین دندان، سنگ یا جواهری می باشد که برای زیباتر شدن لبخند از آن استفاده می شود. جنس آنها معمولا از برلیان، کریستال و طلا بوده و بسیار ریز و براق هستند. قیمت نگین های دندانی متفاوت بوده و هزینه کاشت نگین به نگین مورد نظر شما و نحوه کاشت آن بستگی دارد. نگین دندان را بر روی دندان های پیشین که هنگام لبخند زدن نمایان می شوند می چسبانند.

برق زدن دندان ها هنگام لبخند، زیبایی و درخشش خاصی به لبخند شما می بخشد. نگین هایی از جنس کریستال دوام بیشتری نسبت به برلیان دارند اما برلیان درخشش بیشتری در مقایسه با کریستال داشته و زیباتر به نظر می رسد. کاشت نگین را به دندان پزشک بسپارید و به هیچ وجه در آرایشگاه هایی که برای این کار تبلیغ می کنند، اقدام به کاشت نگین نکنید زیرا در این شرایط امکان آسیب به دندان بسیار بیشتر می شود.

 
نحوه کاشت نگین روی دندان
نمونه کاشت نگین دندان

نحوه کاشت نگین دندان


آنچه در کاشت نگین اهمیت زیادی دارد چگونگی کار گذاشتن آن روی دندان می باشد. داشتن تخصص در این زمینه بسیار واجب می باشد. ابتدا دندان را به وسیله مواد مخصوص تمیز می کنند. سپس برای افزایش اصطکاک، روی دندان مقداری زبر می شود.

کاشت نگین درد نداشته و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زمان خواهد برد. با استفاده از مواد زیر سازی نگین را چسبانده و در نهایت با دندان هم سطح می کنند. چیزی که در این مرحله بسیار مهم است، سلامتی مینای دندان و آسیب نرسیدن به آن می باشد. این نگین ها به دندان آسیب رسانده و امکان دارد پوسیدگی از زیر نگین ها شروع شود.

بهتر است کاشت نگین دندان را دندان پزشک انجام دهد تا عوارض کمتری داشته باشد. اما گاهی پیش آمده که پزشک برای چسباندن نگین، روی دندان را سوراخ کرده و این کار سبب خراب شدن مینای دندان شده است. از دندان پزشک خود بخواهید که برای کاشت از سوراخ کردن و تراشیدن مینای دندان خودداری نماید. درست است که ایجاد حفره میزان چسبندگی و دوام آن را بیشتر می کند اما به مینای دندان آسیب می رساند و موجب پوسیدگی آن می گردد.

همچنین بخوانید: هزینه ارتودنسی دندان در سال ۱۴۰۳

نگین روی کدام دندان ها نصب می شود؟

چسباندن نگین بر روی دندان سالم درست نیست، بلکه بهتر است نگین را بر روی دندان هایی که باید درمان شوند، نصب گردد. زیرا امکان دارد فرد بخواهد در آینده نگین را بردارد و دندان آسیب ببیند. اگر لازم باشد پزشک قبل از کاشت نگین، مشکل دندان را با روشی که مناسب بداند رفع می کند.

دندان ها مانند پوست بدن نمی توانند به سرعت حساسیت یا آسیب خود را نمایان نمایند و در صورت آسیب نمی توانند خود را ترمیم نمایند. هر گونه آسیبی باید توسط دندانپزشک ترمیم شود تا از گسترش آن پیشگیری شود. اگر چه نگین های دندانی بسیار ریز هستند و سطح آن ها صاف است و اگر بلعیده شوند به همان صورت دفع می گردند اما ممکن است هنگام جویدن غذا زیر دندان افتاده و باعث شکستن دندان شود.

ماندگاری نگین دندان چقدر است؟

کاشت نگین توسط چسب های دندانپزشکی انجام می شود. این چسب ها دوام بالایی داشته و در برابر حرارت مواد غذایی، مسواک زدن و … مقاوکت کرده و به راحتی کنده نمی شوند. در این کار از چسب های بی کیفیتی که دوام زیادی دارند استفاده نکنید. زیرا این چسب ها اگر چه مدت زمان ماندگاری نگین روی دندان را زیاد می کنند ولی منجر به خراب شدن مینای دندان در قسمت زیر نگین می شوند.

بیشترین زمان برای ماندگاری نگین روی دندان ۶ تا ۱۲ ماه می باشد. این کار را می توان برای مدت طولانی انجام داد. نگین هایی که به شکل یک بار مصرف کاشت می شوند نهایتا تا یک سال دوام داشته و برداشته می شوند. اما نگین هایی که یه صورت دائم کاشت می شوند دوام بیشتری داشته و اگر فرد بخواهد آن را بردارد، این کار حتما باید توسط دندانپزشک انجام شود و به هیچ وجه خود فرد قادر به برداشتن آن نیست.

اگر خود اقدام به برداشتن نگین نماید، آسیب جدی و شدیدی به دندان وارد می شود. به هیچ وجه کاشت نگین را در سالن های زیبایی انجام ندهید. نصب غیر اصولی منجر به ایجاد فضا برای رشد باکتری ها و پوسیدگی دندان می شود.

همچنین بخوانید: ایمپلنت دندان برای چه افرادی ممنوع است؟

برداشتن نگین از روی دندان

برداشتن نگین از روی دندان

همان طور که برای کاشت نگین باید نزد پزشک متخصص بروید، برای برداشتن نگین نیز باید همین کار را بکنید و خودتان به هیچ عنوان اقدام به برداشتن آن نکنید. دندان پزشک پس از برداشتن نگین از روی دندان، محل آسیب دیده نصب نگین را نیز ترمیم می نماید. بعد از برداشتن نگین باید سطح دندان تمیز شده و هر گونه مواد چسبنده از روی آن پاک شود. حتی اگر در اثر گاز گرفتن مواد غذایی سفت، نگین دندانی کنده شود باید برای ترمیم دندان و یا جلا دادن آن نزد دندان پزشک بروید. در غیر اینصورت سطح دندان محل خوبی برای چسبیدن مواد غذایی و رشد باکتری ها شده و مینای دندان تحلیل رفته و در نهایت دندان پوسیده می شود. بعد از حذف نگین می توان از روکش پلاستیکی استفاده کرد تا مواد غذایی به سطح دندان نچسبند.

به خاطر داشته باشید که این کار نیاز به سوراخ کردن دندان ندارد و به چسب مخصوص به راحتی نصب می شود و برداشتن آن نیز به سادگی انجام می شود. فلوراید می تواند به بازسازی مینای دندان کمک نماید.

عوارض کاشت نگین روی دندان

یکی از عوارض آن ، زرد شدن سطح دندان در قسمت زیر نگین می باشد. همچنین شستشوی ناقص دندان می تواند باعث پوسیدگی آن دندانی که نگین دارد شود. یکی دیگر از عوارض این کار تراشیدن سطح دندان برای افزایش اصطکاک است که باعث از دست رفتن و خرابی مینای دندان می شود. به کار بردن ژل اسید فسفریک برای نصب نگین، به مینای دندان آسیب رسانده و منجر به تغییر رنگ آن می شود. این مواد گاهی باعث ایجاد ترک های میکروسکوپی در دندان شده و این ترک های ریز دندان را آسیب پذیر کرده و دندان با کوچکترین فشاری می شکند.

 

همچنین بخوانید: مزایا و کاربرد لیزر در دندانپزشکی

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

به اشتراک بگذارید :
[addtoany]
مشاوره آنلاین