بهترین روش های درمان لبخند لثه ای

لبخند لثه ای
۰
(۰)

لبخند لثه‌ای چیست؟

لبخند لثه ای به لبخندی گفته می‌شود که در حالت خندیدن لثه فرد بیشتر از حد نرمال دیده می‌شود. به طور کلی نمایش لثه در هنگام لبخند زدن در مردان و زنان و البته در سنین مختلف متفاوت است. در مردان به طور معمول باید در حدود ۱ الی ۲ میلی‌متر و در زنان در حدود ۳ الی ۴ میلی‌متر از لثه در هنگام خندیدن مشخص نمایان می‌شود. این اندازه‌ها با افزایش سن به دلیل پایین آمدن لب بالا این اندازه کاهش پیدا می‌کند.

لبخند لثه‌ای می‌تواند دلایل و عوامل مختلفی داشته باشد که سبب ایجاد چنین حالتی شده است. از آنجا که لبخند لثه‌ای ظاهری نازیبا ایجاد می‌کند، افرادی که لبخند لثه‌ای دارند اعتماد به نفس خود را از دست داده و به دنبال درمان این عارضه هستند. خوشبختانه راهکارهای درمانی برای رفع این مشکل وجود دارد که در ادامه به بررسی این روش‌ها می‌پردازیم.

لبخند لثه ای بعد از درمان
لبخند لثه ای بعد از درمان
لبخند لثه ای قبل از درمان
لبخند لثه ای قبل از درمان

دریافت مستقیم نوبت از کلینیک سیمادنت

دریافت نوبت


علل لبخند لثه‌ای

پیش از شروع درمان هر نوع ناهنجاری لازم است در ابتدا علل و عواملی که سبب بروز آن عارضه می‌شود، شناخته شود. از جمله عللی که سبب دیده شدن لثه در هنگام خندیدن و یا به اصطلاح رایج لبخند لثه‌ای (Gummy Smile) می‌شود، عبارتند از:

  1. عدم تکمیل فاز غیر فعال رویش (Altered Passive Eruption)
  2. کوتاه بودن تاج کلینیکی دندان‌ها (به علت ژنتیک و یا افزایش حجم لثه)
  3. ارتفاع زیاد فک بالا (ناهنجاری اسکلتی)
  4. کوتاهی لب‌ بالا
الکتروسرجری و لبخند ارتودنسی

لبخند لثه‌ای‌ ناشی از مشکل لثه

به طور کلی پوشش غیر عادی لثه بر روی تاج دندان‌ها، به دلایل مختلفی از جمله کوتاه ژنتیکی تاج دندان، رشد بیش از حد لثه و نیز شایع‌ترین این موارد که در بیش از ۴۰ درصد موارد لبخند لثه‌ای دیده می‌شود، APE است. رویش دندان‌ها در دو فاز فعال و پسیو انجام می‌شود. فاز رویش فعالی مرحله‌ای است که در طی آن دندان به داخل حفره دهان وارد می‌شود. در فاز پسیو نیز مهاجرت بافت نرم پوشاننده دندان (عقب نشینی لثه) سبب نمایان شدن تاج دندان می‌شود.

گاهی اوقات لبخند لثه‌‌ای فقط ناشی از مشکلات مربوط به لثه‌های فرد است و علت دیگری ندارد. بلند بودن بیش از حد لثه‌ها که در اصطلاح به آن «هایپرتروپی لثه‌ای» گفته می‌شود و یا رشد ناقص و در نیامدن کامل دندان‌ها از لثه، از مهم‌ترین علل شایع برای لبخند لثه‌‌ای محسوب می‌شوند. جهت اصلاح طرح لبخند و خلق لبخندی زیبا، می‌توان از طریق

متخصصین لثه کلینیک دندانپزشکی سیمادنت

بنر دکتر غارتی

لبخند لثه‌ای ناشی از مشکلات فک

گاهی اوقات طول فک بالایی نسبت به اندازه استاندارد، بزرگتر است. اگر لبخند لثه‌‌ای به این علت باشد، لازم است برای اصلاح آن، جایگاه فک از طریق یک عمل جراحی به نام جراحی ارتوسرجری (جراحی فک + ارتودنسی) اصلاح شود. از میان تمامی روش‌هایی که در این مقاله برای اصلاح لبخند لثه‌ ای ذکر می‌شوند، جراحی فک از همه پیچیده‌تر و دشوارتر است، اما در عین حال می‌تواند نتایج بسیار خوب و ماندگاری حاصل کند.

در مشاوره اولیه و بررسی علل لبخند لثه‌ای محتمل برای جراحی فک، معمولاً هم توسط متخصص ارتودنسی و هم توسط جراح متخصص فک و صورت مورد معاینه قرار می‌گیرند. یک متخصص ارتودنسی قبل از آنکه عمل جراحی فک انجام شود، برای مدتی مشخص بریس‌های ارتودنسی را برای دندان‌های بالا و پایین طراحی و نصب می‌کند تا دندان‌ها به بهترین موقعیت ممکن برای این عمل جراحی جابه‌جا شوند.

سپس بعد از این دوره ارتودنسی، عمل جراحی فک برای اصلاح وضعیت فک بالا یا پایین و یا هر دوی آنها انجام می‌شود. هنگامی که موقعیت فک‌ها به نحو مناسبی اصلاح شد، متخصص ارتودنسی قادر خواهد بود که مجدداً اصلاحات لازم را برای ردیف‌سازی و مرتب کردن دندان‌های بیمار انجام دهد تا همه‌ی ناهنجاری‌های فک و دهان به طور کامل برطرف شود.

متخصص ارتودنسی کلینیک سیمادنت

بنر دکتر داوودیان

لبخند لثه‌ای ناشی از مشکلات مربوط به لب

در بسیاری از موارد مشکل لبخند لثه‌ای ارتباطی با مشکلات اسکلتی و یا لثه‌ای ندارد. کوتاه بودن لب بالا خود می‌تواند یکی دیگر از علل نمایش لب در هنگام خندیدن باشد. این عارضه نیز با انجام جراحی و یا به صورت موقتی با تزریق بوتاکس درمان خواهد شد.


درمان لبخند لثه‌ای در کودکان چگونه است؟

بسیاری از والدین نگران این هستند که آیا می‌توان لبخند لثه‌ای را در کودکان نیز درمان نمود؟ در پاسخ به این سوال بهتر است بدانید که تنها در مواردی لازم است به درمان لبخند لثه‌ای در کودکی پرداخته شود که علت این امر مشکلات اسکلتی از جمله ارتفاع زیاد فک بالا باشد؛ در غیر اینصورت و زمانی که علت لبخند لثه‌ای موارد دیگری باشد بهتر است درمان تا بعد از پایان دوران رشد به تعویق بیفتد. در ادامه به فایل صوتی دکتر داودیان در این رابطه به طور دقیق گوش بدهید.


روش‌های درمان لبخند لثه‌ای

پیش از هر چیز در ابتدا ویدیوی زیر را مشاهده کنید تا با نظر جمعی از متخصصین سیمادنت در رابطه با نحوه درمان لبخند لثه‌ای آشنا شوید.


درمان لبخند لثه‌ای با جراحی فک و ارتودنسی (ارتوسرجری)

همانطور که قبل‌تر گفته شد پیش از درمان لبخند لثه‌ای لازم است که علت بروز این عارضه مشخص شود که در برخی موارد این عارضه مربوط به مشکلات اسکلتی و در واقع ارتفاع بیش از حد استخوان فک بالا مربوط می‌شود. درمان لبخند لثه‌ای در این گونه بیماران از طریق انجام جراحی فک به همراه ارتودنسی انجام می‌شود. با انجام درمان‌های تکمیلی ارتودنسی و جراحی فک موقعیت فک بالا بهبود یافته و لبخند لثه‌ای بیمار از بین می‌رود.

متخصص ارتودنسی کلینیک دندانپزشکی سیمادنت

بنر دکتر داوودیان

افزایش طول تاج دندان

در صورتی که علت لبخند لثه‌ای به کوتاه بودن تاج دندان و یا APE برگردد، می‌توان این عارضه را از طریق لیفت لثه با لیزر و یا با تیغ جراحی درمان نمود. در طول جراحی لیفت لثه، بافت اضافی لثه از روی تاج دندان برداشته شده و قسمت بیشتری از تاج دندان نمایان می‌شود و در نهایت نمای لبخند فرد زیباتر می‌شود. در تکنیک‌های جدیدتر این درمان متخصص لثه با تهاجم کمتر و با استفاده از لیزر اقدام به برداشتن بافت نرم اضافی دندان‌ها می‌کند.

در کلینیک تخصصی سیمادنت، با به کارگیری پیشرفته‌ترین تجهیزات دندانپزشکی، جهت تعیین دقیق میزان بالا بردن لثه برای انجام جراحی لیفت لثه و دستیابی به لبخندی زیبا و دیده نشدن لثه در هنگام خندیدن از طراحی لبخند دیجیتال استفاده می‌شود.

قبل و بعد از لیفت لثه
قبل و بعد از لیفت لثه

لیفت لثه با لیزر و یا تیغ جراحی

در صورتی که برای اصلاح طرح لبخند لثه‌‌ای، تنها نیاز به برداشتن قسمت کوچکی از بافت لثه باشد، عمل برش و فرم‌دهی لثه‌ها با استفاده از لیزر انجام می‌شود. انجام لیفت لثه با لیزر به دلیل خونریزی کمتر، درد کمتر و التیام سریعتر انتخاب مناسب‌تری است.

در این روش، یک متخصص بیماری‌های لثه (پریودنتیست) که در زمینه اصلاح ساختار لثه و دندان‌ها تخصص دارد، بافت اضافی لثه را از طریق جراحی حذف می‌کند و موقعیت استخوان دندان را اصلاح می‌کند تا قسمت بیشتری از ساختار دندان و قسمت کمتری از بافت لثه، نمایان باشد. این جراحی معمولاً بر روی بیش از یک دندان انجام می‌شود تا خط لثه یکنواخت و طبیعی برای بیمار حاصل شود.

متخصصین لثه کلینیک دندانپزشکی سیمادنت

بنر دکتر غارتی
مشاهده درمان های لبخند لثه ای در سیمادنت

اصلاح لبخند لثه‌ای با جراحی تغییر موقعیت لب

در صورتی که لبخند لثه‌ای به موقعیت دندان‌ها و لثه ارتباطی نداشته باشد و در واقع این عارضه ناشی از کوتاهی لب بالا باشد، می‌توان با انجام جراحی، موقعیت لب بالا را تغییر داده و با پایین آوردن لب، دیگر لثه در هنگام خندیدن دیده نمی‌شود. این عمل برای افرادی مناسب است که لبخند لثه‌‌ای در آنها به علت موقعیت نامناسب لب‌ها باشد. عمل اصلاح موقعیت لب به منظور پایین آوردن موقعیت لب بالایی انجام می‌شود. بهتر است بدانید که طبق نظر متخصصین نتیجه این جراحی، احتمال بازگشت دارد.

درمان دیده شدن لثه با بوتاکس

روشی دیگر جهت درمان لبخند لثه‌ای برای بهبود موقعیت لب بالا، تزریق بوتاکس است. با تزریق بوتاکس و ریلکس کردن عضلات بالا برنده لب فوقانی، انقباض این عضلات کمتر می‌شود. در نتیجه این امر در هنگام لبخند زدن دیگر لب فوقانی چندان بالا نرفته و لثه دیده نمی‌شود. واضح است که تاثیر بوتاکس بیشتر از چند ماه نبوده و مجدداً لب بالا ممکن است به موقعیت قبلی خود بازگردد.

روش های اصلاح لبخند لثه ای

آیا نتیجه درمان لبخند لثه‌ای برمی‌گردد؟


در کلینیک تخصصی سیمادنت، جهت درمان و اصلاح لبخند لثه‌‌ای در ابتدا به صورت دقیق علل و عوامل بروز این عارضه بررسی می‌شود؛ سپس بهترین روش‌های درمانی جهت ایجاد لبخندی زیبا برای بیمار ارائه می‌گردد. همواره برای درمان لبخند لثه‌ای تلاش می‌شود که بدون نیاز به روش‌های جراحی و با درمان‌های غیر تهاجمی بتوان این ناهنجاری را درمان نمود؛ ولی با این وجود در صورتی که مشکلات جدی‌تری سبب دیده شدن لثه در هنگام خندیدن شود به ناچار نیاز به انجام جراحی وجود خواهد داشت.

مشاوره حضوری درمان لبخند لثه‌ای در شمال تهران

اگر ساکن مناطقی همانند نیاوران، اقدسیه، زعفرانیه، جردن، شریعتی، میرداماد، پاسداران و سایر محله‌های این مناطق هستید و قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی دندانپزشکی در شمال تهران را دارید، می‌توانید به مطب شریعتی سیمادنت مراجعه نمایید.

آدرس: تهران،شریعتی، بین میرداماد و ظفر، خیابان منظرنژاد،ساختمان پزشکان منظرنژاد، طبقه ۳، واحد ۱۱

کلینیک شریعتی سیمادنت

مشاوره حضوری اصلاح لبخند لثه‌ای در غرب تهران

علاوه بر مناطق شمالی تهران، کلینیک سیمادنت در غرب تهران نیز شعبه‌ای دیگر دارد و شما می‌توانید برای دریافت مشاوره حضوری و نیز درمان لبخند لثه‌ای به شعبه ستارخان سیمادنت مراجعه کنید. در نتیجه اگر ساکن مناطقی همانند صادقیه، ستارخان، مرزداران،جنت آباد، سعادت آباد یا حتی کرج هستید قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی دندانپزشکی در اطراف منزل خود را دارید، می‌توانید به مطب ستارخان سیمادنت مراجعه نمایید.

آدرس: تهران، خیابان ستارخان، بین خیابان شادمهر و بهبودی، ساختمان پزشکان ستارخان، طبقه ۵

کلینیک سیمادنت ستارخان

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

به اشتراک بگذارید :
[addtoany]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مشاوره آنلاین