یکی از چالش های ارتودنسی دندان، رنگی بودن براکت های درج شده بر روی دندان است. در صورتی که فرد علاقه ای به استفاده از ارتودنسی رنگی نداشته باشد، بهترین راه برای حل این مشکل، ارتودنسی بی رنگ دندان می باشد.
در این نوع، از براکت های سرامیکی استفاده می شود که تا حدی با دندان ها هم رنگ می شوند و به چشم نمی آیند. شایان ذکر است که این نوع ارتودنسی نام های دیگری هم دارد. این موارد عبارت است از: ارتودنسی شفاف، اینویزیلاین و شیشه ای.
همچنین می بایست به این نکته توجه نمود، با اینکه در ارتودنسی بی رنگ، براکت ها خودنمایی ندارند، اما سیم ارتودنسی آشکار است. برای حل این مشکل نیز می توان از متخصص ارتودنسی درخواست کرد تا از سیم های هم رنگ براکت و دندان استفاده کند.
از جمله مزایایی که ارتودنسی بدون رنگ دارد، عبارت است از:
از جمله معایب ارتودنسی بی رنگ، عبارت است از:
عوامل بسیار زیادی بر روی هزینه ارتودنسی تاثیرگذار است و نمی توان به طور دقیق هزینه آن را مشخص نمود. اما، همانطور که در پیش تر به آن اشاره شد، هزینه ارتودنسی بی رنگ از نوع رنگی آن بیشتر بوده. جنس موارد به کار رفته در داخل براکت ها، مهمترین عامل تاثیرگذار در تعیین هزینه است. پیشنهاد می شود برای اطلاع از بروزترین قیمت ارتودنسی بی رنگ با کلینیک سیمادنت تماس بگیرید.
در این قسمت پاسخ پرتکرار ترین سوالات مرتبط با ارتودنسی بدون رنگ آورده شده است. این سوالات، عبارت است از:
ارتودنسی بدون رنگ دارای ۳ بخش است. براکت ها که به دندان ها می چسپند و معمولا در طیف رنگی سفید موجود هستند. می توان بر روی سیم ارتودنسی روکش با رنگ دلخواه قرار داد. بخش آخر هم باندهای الاستیک می باشند که وظیفه نگه داشتن سیم را دارند و در رنگ های متفاوت موجود می باشند.
بهتر است از خمیر دندان هایی که دارای سفید کننده می باشند استفاده نشود. خودداری از مصرف انواع نوشیدنی های گاز دارد. استفاده از دهانشویه و نخ دندان ضروری است. خودداری از مصرف دخانیات و مسواک زدن مرتب دندان ها.
دکتر مسعود داودیان (متخصص ارتودنسی)، بیش از ۱۲ سال سابقه تخصصی در درمان انواع ناهنجاری های دندان و فک دارند. علاوه بر داشتن دارای بورد تخصصی، عضو هیئت مدیره ارتودنتیست های ایران و موسس انجمن ارتودنتیست های جوان بوده اند.