مراقبت های اصولی و صحیح یکی از ضروری ترین فاکتورهای موثر در رضایت بخشی نتایج حاصل از ایمپلنت دندان می باشد. استفاده از دهانشویه مخصوص ایمپلنت، از مراقبت های ثانویه پس از این درمان بوده و یک مراقبت تکمیلی در کنار مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به شمار می آید. در خصوص استفاده از دهانشویه های مختلف از جمله دهانشویه مخصوص ایمپلنت، بایدها و نبایدهای فراوانی وجود داشته که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
عمل ایمپلنت به معنای جایگزین کردن دائمی دندان از دست رفته در لثه می باشد. از این درمان، در صورت ناموفق بودن درمان های رایج تری مانند بریج و یا روکش استفاده شده و از جمله روش های قطعی در این زمینه به شمار می آید. ایمپلنت و روش های مختلف آن، از جمله شاخه های پرطرفدار و کاربردی علوم دندانپزشکی بوده و در چند سال اخیر توانسته است مشکلات بسیار زیادی را مرتفع نماید. باید توجه داشت که ایمپلنت دندان، علاوه بر جایگزین کردن دندان از دست رفته، یکی از مهمترین خدمات زیبایی و اصلاح طرح لبخند به شمار می آید. این اقدام، همچنین بسیاری از مشکلات تلفظی، گوارشی و زیبایی را برطرف نموده و دندان از دست رفته را به شخص باز می گرداند. خطرات و عوارض ناشی از ایمپلنت نسبت به درمان های قدیمی بسیار کمتر بوده و از ضریب اطمینان بیشتری برخوردار می باشد.
مراقبت های پس از دوره ایمپلنت، تاثیر بسیار زیادی در نتیجه بخش بودن درمان داشته و از بروز مشکلات احتمالی در این زمینه پیشگیری خواهد نمود. رعایت بهداشت دهان و دندان از مراقبت های بسیار مهم و ضروری پس از جراحی ایمپلنت بوده و اهمیت بسیار زیادی در بهبود شرایط و افزایش سرعت روند بهبودی دندان ها خواهد داشت.
همچنین بخوانید: توصیه های دارویی پس از ایمپلنت دندان
دهان شویه ها از جمله محصولات بهداشتی پرطرفدار در برندهای متفاوت بوده و تاثیر بسیار زیادی بر کاهش هالیتوز یا همان بوی بد دهان، باکتری های موثر در پوسیدگی دندان ها و از بین بردن عفونت های قارچی، باکتریایی و آفت های دهانی خواهد داشت. دهانشویه مخصوص ایمپلنت، نوعی از دهانشویه های مختلف بوده و جهت مراقبت های ثانویه پس از جراحی ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین بخوانید: تاثیر دهانشویه بر تغییر رنگ دندان
دهانشویه به نوعی از شوینده های شیمیایی دهان گفته می شود که از ترکیب چندین ماده بهداشتی و صنعتی، فرموله گردیده و جهت حفظ سلامت دندان ها و کاهش بروز پوسیدگی های دندانی و عفونت های خفیف تا شدید دهان و دندان از آنها استفاده می شود. مدت زمان استفاده از انواع دهان شویه ها بسیار مهم بوده و تحت نظر دندانپزشک برای بیمار تجویز خواهد شد.
پیش از هر چیزی باید توجه داشت که استفاده از تمامی دهانشویه ها از جمله دهانشویه مخصوص ایمپلنت، یک درمان کمکی و تکمیلی بوده و هرگز جایگزین مسواک و استفاده از نخ دندان نخواهد شد. مصرف دهانشویه پس از انجام ایمپلنت های دندانی به دلیل پیشگیری از تجمع باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی اهمیت فراوان داشته و مانع از بروز عفونت و بیماری های لثه ای خواهد شد.
نکته: یکی از نکات بسیار مهم در خصوص مصرف دهانشویه ها، توجه به نوع و مدت زمان استفاده از آنها بوده و توصیه می شود، ۱۴ روز پس از جراحی ایمپلنت از دهانشویه مخصوص ایمپلنت استفاده ننمایید.
بنا به توصیه متخصص ایمپلنت و دندانپزشک ها، بهترین نوع دهانشویه مخصوص ایمپلنت، دهانشویه های فاقد الکل بوده و بهترین اثرگذاری را اعمال خواهند نمود. دهانشویه های درمانی به دلیل خاصیت پیشگیری و کاهش ایجاد پلاک های دندانی، پوسیدگی و عفونت های دندانی از گزینه های مناسبی بوده و نحوه صحیح استفاده از آنها، تاثیر بسیار زیادی بر پیشگیری و بروز مشکلات دهان و دندان پس از جراحی ایمپلنت خواهد داشت.
توصیه می شود جهت مصرف دهانشویه مخصوص ایمپلنت، ابتدا به خوبی مسواک زده و سپس میزان مشخص شده ای از دهانشویه را داخل دندان ها چرخانده و پس از ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه از دهان خارج نمایید. نکته بسیار مهم در خصوص استفاده از دهانشویه ها، فرصت مانایی این ترکیب در سطح دندان ها بوده و بهتر است تا نیم ساعت پس از آن، از خوردن و آشامیدن اجتناب نمایید.
در مصرف دهانشویه ها و مدت زمان استفاده از آنها کاملا محتاط بوده و در صورت بروز مشکلاتی مانند سوزش شدید مخاط دهان، سطح دندان، احساس گزگز، زردی سطح دندان ها و احساس درد به پزشک مراجعه نموده و اکیدا از ترکیب دهانشویه مخصوص ایمپلنت با خمیر دندان های مختلف اجتناب نمایید.