انواع روش های درمان ارتودنسی دندان

انواع روش های درمان ارتودنسی دندان
۵
(۱)

ارتودنسی دندان، یکی از بهترین و کارآمدترین شیوه های درمان کجی و نامرتبی دندان ها و فک می باشد. این روش از دیرباز مورد استقبال قرار گرفته و شناخته شده است. اما ما در این مقاله تلاش خواهیم کرد تا بیش از پیش شما را با ارتودنسی و شیوه های مختلف درمان این روش آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

ارتودنسی دندان چیست؟

نافرمی و کجی دندان ها یک مشکل شایع در بین اکثر افراد می باشد. بسیاری از مردم به این موضوع و مشکل واکنش نشان داده و اقدام به درمان توسط متخصص ارتودنسی می کنند. البته این موضوع برای برخی نیز از اهمیت چندانی برخوردار نیست. اما باید توجه داشت که مشکل نافرمی دندان ها تنها به بحث زیبایی اشاره ندارد. بلکه در مواردی می تواند راحتی شما در بلع غذا و یا صحبت کردن را نیز دچار اختلال کند. به همین دلیل ما نیز به شما پیشنهاد می کنیم، حتما درباره این مشکل تحقیق کرده و با روش های درمان آشنا شوید.

انواع روش های درمان ارتودنسی دندان

انواع ارتودنسی

ارتودنسی ثابت دندان

یکی از شیوه های معمول در درمان نافرمی دندان ها به روش ارتودنسی، ارتودنسی ثابت دندان می باشد. در این شیوه درمان پس از نصب براکت ها تا پایان درمان، دیگر نیازی به خارج کردن آنها از دهان نیست. به همین دلیل به این شیوه ارتودنسی دندان به روش ثابت می گویند. یکی از سوالاتی که بسیار پرسیده می شود، در خصوص بهترین زمان ممکن برای درمان نافرمی دندان ها به روش ارتودنسی ثابت می باشد. در پاسخ به این سوال باید گفت که در هر زمانی می توان کار ارتودنسی ثابت را روی دندان بیمار انجام داد. اما بهترین زمان ممکن برای ارتودنسی دندان، سنین نوجوانی و قبل از بلوغ می باشد. در این سن هنوز استخوان های فک و دندان رشد خود را کامل نکرده اند و اگر در این سن کار درمان نافرمی دندان ها صورت گیرد، سرعت درمان و نتیجه کار رضایت بخش تر خواهد بود. مدت درمان در ارتودنسی ثابت بین ۱۲ ماه تا ۳ سال می تواند به طول بینجامد و برای هر بیمار بسته به سن، جنسیت و میزان نافرمی دندان این زمان می تواند متفاوت باشد.

ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی نیز یک نوع ارتودنسی ثابت است که نحوه کار  آن با ارتودنسی فلزی شبیه است. اما تفاوت اصلی که با براکت های فلزی دارد در میزان شفافیت است. در مقایسه با بریس‌های فلزی، براکت‌های شفاف این نوع ارتودنسی کمتر به چشم می‌آیند و این باعث محافظت از زیبایی خنثی‌سازی می‌شود.  ارتودنسی سرامیکی به طور کلی سریع‌تر از اینویزیلاین ها به نتایج مطلوب دست می‌دهد و به عنوان یکی از بهترین روش‌های ارتودنسی شناخته می‌شود. تمام این موارد موجب می شود تا ارتودنسی سرامیکی به عنوان بهترین روش ارتودنسی، شناخته شود.

ارتودنسی متحرک

در ارتودنسی دندان به روش متحرک، برعکس روش پیشین شما می توانید پس از نصب براکت ها داخل دندان، آنها را از دهان خارج کنید و باید گفت براکت ها به دندان ها متصل نخواهند شد. بسیاری از افراد برای راحتی کار این روش را ترجیح می دهند، اما باید گفت که انتخاب شیوه درمان باید با نظر متخصص ارتودنسی صورت پذیرد. استفاده از روش ارتودنسی متحرک می تواند مزایای بسیاری داشته باشد. شما برخی از ویژگی های خوب این روش را بعد از ارتودنسی مشاهده خواهید کرد. از جمله بهترین مزایای ارتودنسی متحرک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برای تمیز کردن دندان ها می توانید آن را خارج کنید.
  • استفاده از آن به نسبت ارتودنسی ثابت راحت تر است.
  • مدت زمان کمتری برای نصب و ساخت دستگاه ارتودنسی از شما گرفته خواهد شد.
انواع روش های درمان ارتودنسی دندان

همچنین بخوانید: بررسی مهمترین مزایای ارتودنسی دندان

ارتودنسی نامرئی

اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که استفاده از ارتودنسی ثابت یا ارتودنسی متحرک از نظر ظاهری برای شما آزاردهنده است و یا سن بالایی دارید و نمی خواهید براکت ها در دهانتان نمایان شوند، می توانید از روش ارتودنسی نامرئی استفاده کنید. در این روش از ارتودنسی دندان که از نام آن بر می آید، دیگر براکت ها و دستگاه ارتودنسی در دهان شما به راحتی قابل مشاهده نخواهد بود. سه نوع ارتودنسی نامرئی وجود داشته و مورد استفاده قرار می گیرد که عبارتند از: ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی با پلاک های شفاف و بی رنگ و ارتودنسی با مواد همرنگ دندان

ارتودنسی نامرئی با روش لینگوال:

در روش ارتودنسی لینگوال سیم ها و براکت های ارتودنسی در قسمت داخلی و پشت دندان ها قرار گرفته و قابل مشاهده نخواهد بود.

ارتودنسی نامرئی با روش پلاک های شفاف:

در این روش از یک روکش نامرئی و اصطلاحا شیشه ای استفاده می شود.

ارتودنسی نامرئی با دستگاه های همرنگ دندان:

در این روش از براکت هایی استفاده می شود که همرنگ دندان بوده و چندان قابل مشاهده نیستند.

انواع روش های درمان ارتودنسی دندان

هزینه ارتودنسی دندان چگونه محاسبه می شود؟

یکی از مهمترین و متداول ترین سوالاتی که از یک متخصص ارتودنسی پرسیده می شود، در خصوص هزینه درمان می باشد. هزینه درمان با روش ارتودنسی معمولا به عوامل مختلفی بستگی داشته و به گونه های مختلف دریافت می شود. از جمله مهمترین عواملی که در محاسبه هزینه ارتودنسی لحاظ می شود، می توانیم به مواردی همچون روش درمان ارتودنسی، مدت زمان درمان، میزان خرابی و نافرمی دندان ها و سن بیمار اشاره کرد. طبیعتا هرچه مدت زمان درمان و شدت نافرمی دندان های تان بیشتر باشد، هزینه تمام شده نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

البته این هزینه معمولا در اولین ویزیت به طور کامل دریافت نمی شود. اکثر متخصصان، هزینه درمان را در چند نوبت دریافت می کنند. همین موضوع باعث می شود که خیال بیمار از هزینه های درمان راحت شود.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

میانگین رای ۵ / ۵. تعداد رای: ۱

هنوز رای ثبت نشده است.

به اشتراک بگذارید :
[addtoany]
مشاوره آنلاین