کامپوزیت دندان : عوارض کامپوزیت، عکس قبل و بعد + هزینه

کامپوریت دندان
۵
(۳)

کامپوزیت دندان یکی از روش‌های درمان زیبایی در دندا‌پزشکی است که باعث اصلاح رنگ و فرم دندان‌های آسیب‌دیده خواهد شد. متدهای مختلفی برای بازسازی دندان‌ها ابداع شده است که هر یک باتوجه‌به نوع و شدت ناهنجاری، مورداستفاده قرار می‌گیرند. کامپوزیت دندان نیز معمولا در ناهنجاری‌های خفیف و با بررسی‌های دقیق کلینیکی انتخاب می‌شود و در چند جلسه وضعیت دندان بیمار را بهبود می‌بخشد. همان‌طور که اشاره شد، استفاده از این روش برای تمام متقاضیان ممکن نیست و انتخاب آن تنها برعهده‌ی دندانپزشک متخصص و با معاینات دقیق خواهد بود. در این مقاله به معرفی کامپوزیت دندان پرداخته‌ایم و موارد استفاده از این روش درمانی را شرح داده‌ایم؛ با ادامه مقاله همراه ما باشید.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان (Dental Composite) لایه‌ای از جنس پلیمر یا رزین است که بر روی دندان قرار می‌گیرد. رزین ماده‌ای سازگار با دندان‌ها است که پیش‌ازاین در پر کردن و ترمیم دندان نیز از آن استفاده می‌شده است. امروزه روش‌های مختلفی برای ترمیم و بازسازی دندان‌ها وجود دارد که هر کدام با توجه به نوع و شدت مشکل دندانی انتخاب می‌شوند. کامپوزیت دندان معمولاً برای مشکلات خفیف و پس از معاینات دقیق توسط دندانپزشک توصیه می‌شود و در یک جلسه می‌تواند ظاهر دندان‌ها را بهبود بخشد. البته باید توجه داشت که این روش برای همه افراد مناسب نیست و تنها دندانپزشک می‌تواند با بررسی دقیق شرایط مراجع، تصمیم نهایی بگیرد.

موارد کامپوزیت دندان

درمان زیبایی کامپوزیت، معمولا شامل ۲ یا ۳ جلسه می‌شود که پس از آن دندان‌های آسیب‌دیده با رزین هم‌رنگ دندان پوشش داده می‌شود و زیبایی لبخند افراد دوچندان خواهد شد. به‌طورکلی از کامپوزیت دندان برای درمان موارد زیر استفاده می‌شود.

  • بدفرمی‌های خفیف دندانی
  • بدرنگی‌ و لک‌شدن دندان‌ها
  • وجود فواصل بین دندانی
  • ترک‌های دندان
  • لب‌پریدگی‌های دندانی
  • شکستگی‌های دندانی
  • بهم‌ ریختگی‌های خفیف دندانی
کامپوزیت دندان : عوارض کامپوزیت، عکس قبل و بعد + هزینه

عکس کامپوزیت دندان قبل و بعد

تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان

ونیر لمینت و کامپوزیت اگرچه هر دو برای پوشش دندان‌های آسیب‌دیده استفاده می‌شوند، ولی دارای تفاوت‌های مهمی هستند. مهم‌ترین تفاوت لمینت و کامپوزیت متریال مورداستفاده در ساخت آنها است. به طور کل لمینت از ساختار پرسلن (چینی) تشکیل شده است. کامپوزیت اما ترکیبی از پلاستیک و شیشه است که توسط دندانپزشک بر روی دندان قرار داده می‌شود. تفاوت مهم دیگر بین کامپوزیت و لمینت متد قرارگیری آن روی دندان است. نصب لمینت بر روی دندان، نیاز به تراش توسط دندانپزشک و قالب‌گیری دارد؛ پس از آن روند تولید در لابراتوار تخصصی انجام خواهد شد. تهیه کامپوزیت بسیار ساده‌تر است و توسط دندانپزشک انجام خواهد شد. یکی دیگر از تفاوت‌های لمینت و کامپوزیت مدت‌زمان انجام آن است. نصب لمینت بر روی دندان از زمان مراجعه‌ بیمار، بیش از یک ماه زمان خواهد برد ولی کامپوزیت در ۲ یا ۳ جلسه تکمیل می‌شود. تفاوت دیگر لمینت و کامپوزیت، قیمت تمام‌شده‌ آن برای مراجعان است. به‌طورکلی درمان لمینت پرهزینه‌تر از کامپوزیت تخمین زده می‌شود.

فیسینگ کامپوزیت ( کامپوزیت ونیر )

فیسینگ در علم دندانپزشکی به‌قرار دادن لایه‌ای نازک بر روی سطح خارجی دندان گفته می‌شود، ونیر نیز در اصطلاحات مدیکال به معنای پوسته نازک و هم‌رنگ دندان است که برای زیباتر کردن دندان بر روی آن چسبانده می‌شود. با چسباندن این لایه بر روی دندان، عیوب ظاهری آن برطرف شده و علاوه‌برآن، استحکام دندان نیز افزایش‌یافته و از دندان در برابر ضربه و آسیب محافظت می‌کند. اگر این لایه از جنس مواد کامپوزیتی باشد، به آن فیسینگ کامپوزیت گفته می‌شود.

مزایای کامپوزیت دندان

هنگامی که صحبت از مزایای کامپوزیت دندان می‌شود، در واقع منظور مزیت و برتری این روش نسبت به سایر روش‌های درمانی و زیبایی دندانپزشکی است. بااین‌وجود، مهم‌ترین مزیت کامپوزیت دندان، زیباتر کردن دندان‌ها و افزایش اعتمادبه‌نفس افراد است. سایر مزایای فیسینگ کامپوزیت در ادامه ارائه خواهند شد.

  • برطرف‌کردن مشکلات ظاهری
  • هزینه مناسب‌تر نسبت به لمینت
  • انتخاب رنگ مناسب دندان
  • افزایش استحکام و محافظت
  • ماندگاری طولانی

عوارض کامپوزیت دندان

استفاده از کامپوزیت دندان معمولا باعث ترمیم و بهبود عملکرد دندان می‌شود؛ ولی مانند هر درمان دیگر این متد نیز داری عوارضی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

تغییر رنگ

تغییر رنگ کامپوزیت از جمله عوارض مهم این درمان است که برای بسیاری از افراد چالش‌برانگیز است. تغییر رنگ ممکن است ناشی از مصرف موادی چون قهوه، چای یا نوشابه باشد و یا به دلیل بهداشت نامناسب دهان رخ می‌دهد.

حساسیت دندان

یکی از شایع‌ترین عوارض کامپوزیت دندان، به‌وجودآمدن حساسیت دندان است. حساسیت بالا زمانی رخ می‌دهد که عصب دندان، در حین اجرای کامپوزیت، در معرض دید قرار گیرد. این حالت معمولاً با تغییر دمای محیط، به‌ویژه تماس با مواد سرد یا گرم، منجر به ناراحتی یا درد در دندان می‌شود.

ساییدگی دندان

در شرایطی که بیمار دچار دندان‌قروچه باشد و یا از غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی مصرف کند، کامپوزیت استفاده شده در دندان به‌مرور ساییده می‌شود. در این شرایط، با پیشرفت پوسیدگی ممکن است کامپوزیت‌های استفاده شده نیاز به تعویض داشته باشند.

کامپوزیت دندان : عوارض کامپوزیت، عکس قبل و بعد + هزینه
کاربردهای کامپوزیت دندان
کاربردهای کامپوزیت دندان

کاربرد کامپوزیت دندان

ازآنجاکه کامپوزیت ماده‌ای نسبتا مقاوم و هم‌رنگ دندان است، به طور معمول برای زیبایی سطح بیرونی دندان و ترمیم داخل دندان مورداستفاده قرار می‌گیرد. به‌عبارت‌دیگر، کاربردهای کامپوزیت را می‌توان در دو حوزه زیبایی و ترمیم دندان در نظر گرفت. در ادامه به مهم‌ترین کاربردهای فیسینگ کامپوزیت (کامپوزیت برای زیبایی دندان) خواهیم پرداخت.

  1. از بین بردن فاصله بیش از اندازه بین دندان‌ها
  2. اصلاح فرم و شکل دندان (کجی، کوتاهی و بدشکلی‌های دیگر دندان)
  3. بهبود رنگ دندان
  4. اطلاح شکستگی و ترک‌های دندانی

کامپوزیت دندان برای چه کسانی مناسب نیست

پیش‌ازاین اشاره شد که کامپوزیت دندان برای برطرف‌کردن بسیاری از مشکلات ظاهری دندان از جمله بدرنگی، لب پر شدن، شکستگی و بدفرم بودن دندان مناسب است؛ بااین‌وجود برای تمامی افرادی که با این مشکلات مواجه هستند نمی‌توان کامپوزیت دندان انجام داد. در واقع برای بعضی از افراد محدودیت‌هایی وجود دارد که مانع از انجام کامپوزیت ونیر می‌شود؛ در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت.

  • افرادی که به بیماری‌های لثه از جمله عفونت لثه مبتلا هستند و لثه‌هایی قرمز و متورم دارند. در این موارد ابتدا لازم است مشکلات لثه‌ی این افراد به طور کامل برطرف شود و سپس اقدام به فیسینگ کامپوزیت کرد.
  • افرادی که ناهنجاری‌های دهانی فکی دارند. در بیشتر موارد کامپوزیت ونیر برای این افراد به علت مشکلات ساختاری و اسکلتی فکی، چندان موثر نخواهد بود و مشکلات فکی همچنان در ظاهر دندان‌های آن‌ها نمود خواهد داشت.
  • افرادی که عادت دندان قروچه دارند. این افراد به طور مستمر دچار ساییدگی و لب پریدگی دندان‌ها خواهند شد.
  • افرادی که به‌هم‌ریختگی شدید دندانی دارند. در چنین مواردی استفاده از درمان ارتودنسی در دستور کار دندانپزشک قرار خواهد داشت؛ زیرا استفاده از کامپوزیت دندان تنها به صورت جزئی در درمان بی‌نظمی‌های دندانی استفاده می‌شود برای این منظور لازم است با متخصص ارتودنسی مشورت کرد.

طول عمر کامپوزیت دندان

به طور معمول طول عمر کامپوزیت دندان ۵ تا ۸ سال تخمین زده می‌شود؛ البته این مقدار طول عمر پایه در ونیرهای کاپوزیت درنظر گرفته می‌شود. عوامل مختلفی بر افزایش یا کاهش عمر مفید کامپوزیت دخیل هستند که در ادامه ذکر خواهند شد

  • کیفیت و جنس کامپوزیت
  • تخصص و مهارت متخصص کامپوزیت دندان
  • مراقبت‌های بعد از فیسینگ کامپوزیت
کامپوزیت دندان : عوارض کامپوزیت، عکس قبل و بعد + هزینه
قبل و بعد کامپوزیت دندان

مراحل کامپوزیت دندان

آشنایی با مراحل انجام کامپوزیت دندان باعث می‌شود متقاضیان این درمان زیبایی هیچ حس نگرانی بابت انجام کامپوزیت نداشته باشند.

بررسی سلامت دندان

کامپوزیت، لایه‌ای است که بر روی دندان قرار داده می‌شود و یکی از مهم‌ترین اقدامات پیش از نصب کامپوزیت، درمان ناهنجاری‌های لثه و دندان است. در معاینه‌ی اولیه وضعیت دهان از نظر پوسیدگی‌های دندانی، عفونت و التهاب لثه مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت وجود هر مشکل اقدامات درمانی لازم انجام خواهند شد.

تمیزکردن سطح دندان

پس از برطرف‌کردن پوسیدگی و مشکلات لثه (در صورت وجود) سطح دندان‌ها به‌دقت تمیز خواهند شد. در این مرحله دندان‌ها از نظر وجود جرم و پلاک مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و در صورت وجود هرگونه آلودگی، مراحل پاک‌سازی به‌دقت انجام خواهند پذیرفت.

اچینگ دندان

پس از تمیزکردن دندان‌ها، سطح بیرونی دندان‌ها متخلخل (اچینگ) خواهد شد. برای این مرحله از اسید فسفریک به مدت چند ثانیه استفاده می‌شود و سطح دندان‌ها برای پذیرش لایه‌های کامپوزیت مناسب‌سازی و متخلخل خواهند شد.

انتخاب رنگ

ناسب‌سازی شود و رنگی که با دندان‌های طبیعی فرد، متشابه است انتخاب شود. انتخاب رنگ در این مرحله بر اساس نظر درمانگر و بیمار انجام خواهد پذیرفت.بعد از انتخاب رنگ کامپوزیت، چسب‌های مخصوص بر روی دندان قرار داده می‌شود و کامپوزیت به صورت لایه به لایه بر روی دندان نصب می‌شود. در این مرحله با استفاده از نور آبی، باندینگ اولیه با سطح دندان ایجاد شده و در نهایت فرم دندان و لبه‌های آن تنظیم می‌شود.

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت‌های دندانی انواع مختلفی دارند که بسته به نیازها و کاربردهای خاص دندانپزشکی انتخاب می‌شوند. در ادامه، با انواع مختلف کامپوزیت دندانی آشنا می‌شویم.

کامپوزیت‌های ماکروفیل (۰ Composites)

این نوع کامپوزیت‌ها دارای ذرات بزرگ‌تری هستند و عمدتاً برای ترمیم‌های دندانی اولیه استفاده می‌شوند. کامپوزیت‌های ماکروفیل در برابر سایش مقاومت بالایی دارند اما چندان براق نیستند.

کامپوزیت‌های میکروفیل (Microfilled Composites)

این نوع کامپوزیت‌ها دارای ذرات بزرگ‌تری هستند و عمدتاً برای ترمیم‌های دندانی اولیه استفاده می‌شوند. کامپوزیت‌های ماکروفیل در برابر سایش مقاومت بالایی دارند اما چندان براق نیستند.

کامپوزیت‌های میکروفیل (Microfilled Composites)

کامپوزیت‌های میکروفیل دارای ذرات بسیار ریزی هستند و برای ترمیم‌های زیبایی استفاده می‌شوند. این کامپوزیت‌های دندانی شباهت زیادی به رنگ طبیعی دندان دارند و دارای شفافیت بالایی هستند. کامپوزیت‌های میکروفیل علی‌رغم زیبایی، مقاومت کمتری در برابر فشار خارجی دارند.

کامپوزیت‌های هیبرید (Hybrid Composites)کامپوزیت‌های هیبرید (Hybrid Composites)

پیشرفت صنایع پزشکی و دندان‌پزشکی همواره در جهت بهینه‌سازی متد درمانی و در جهت رفاه حال افراد بوده است. کامپوزیت‌هایی هیبرید، ترکیبی متوازن از ماکروفیل و میکروفیل هستند که به عنوان گزینه‌ای بهبودیافته در اختیار درمانگر قرار دارند. کامپوزیت‌های هیبرید توازنی از زیبایی و استحکام را ارائه می‌دهند؛ ولی در برخی مواقع ممکن است از ظرافت‌های کامپوزیت میکروفیل برخوردار نباشند.

انتخاب بهترین دکتر کامپوزیت دندان

کامپوزیت ونیر یک درمان زیبایی در جهت اصلاح طرح لبخند است و درصورتی‌که دندانپزشک از مهارت کافی برخوردار نباشد، ممکن است به نتیجه‌ی راضی‌کننده منجر نشود. ازآنجاکه هزینه‌ی این درمان نسبتا بالا است، پیشنهاد می‌شود متقاضیان محترم حتما بهترین درمانگر را بر اساس مشاهدات و بررسی‌های خود انتخاب کنند. یکی دیگر از مزایای استفاده از خدمات دندان‌پزشک متخصص، بهره‌مندی از کامپوزیت‌های متناسب با رنگ دندان است. درمانگر باتجربه، با مشاهده‌ی رنگ پوست و رنگ دندان بیمار، بهترین رنگ ممکن را پیشنهاد می‌دهد و در این مرحله متقاضیان بهتر است به تجربه‌ی درمانگر خود اعتماد کنند.

فیلم و عکس کامپوزیت دندان در کلینیک سیمادنت

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

یکی از عوامل مهم در درمان کامپوزیت، مراقبت‌های بعد از آن است که نیاز به توجه زیادی دارد؛ در ادامه مهم‌ترین موارد مراقبتی پس از انجام کامپوزیت ارائه خواهند شد :

  • عدم استفاده از غذاهای سفت
  • رعایت بهداشت و نظافت دندان‌ها به طور مستمر
  • عدم استفاده از نوشیدنی‌های الکلی
  • عدم استفاده از نوشیدنی‌های رنگی (مانند قهوه) پیش از انجام کامپوزیت
  • عدم استفاده از دخانیات در طولانی‌مدت
  • استفاده از مسواک نرم و نخ دندان برای نظافت هرچه بیشتر دندان‌ها
  • عدم استفاده از خوراکی‌های خیلی گرم و خیلی سرد در روزهای اول انجام کامپوزیت به دلیل وجود حساسیت بالای دندان‌ها

قیمت کامپوزیت دندان ۱۴۰۳ چقدر است؟

دندانپزشکی امروزه از کامپوزیت‌های دندانی برای جبران نقص‌های دندانی استفاده می‌کند. این کامپوزیت‌ها توسط برندهایی مختلف تولید می‌شوند و هر یک از این برندها ویژگی‌ها و کاربردهای گوناگونی دارند. هر برند دندانپزشکی، کیفیت و قیمت مخصوصی دارد. برخی از برندها به دلیل تحقیقات و نوآوری‌های بیشتر، قدرت چسبندگی بیشتری دارند. انتخاب کامپوزیت مناسب بستگی به نیازهای بیمار و نظرات دندانپزشک دارد. کامپوزیت‌ها از تنوع قابل‌ملاحظه‌ای برخوردارند؛ در ادامه به برخی از مهم‌ترین برندهای تولید کامپوزیت خواهیم پرداخت.

نوع درمانجراح تخصصیجراح عمومی
ترمیم کامپوزیت کلاس پنج یا یک سطحی۲۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال۱۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال
ترمیم کامپوزیت دو سطحی کلاس سه۳۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال۱۶,۰۰۰,۰۰۰ ریال
ترمیم کامپوزیت سه سطحی یا کلاس چهار۳۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال۱۸,۰۰۰,۰۰۰ ریال
ترمیم بیلداپ با کامپوزیت نوری دندان دائمی۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال۲۲,۰۰۰,۰۰۰ ریال
فیسینگ کامپوزیت هر دندان۴۰,۰۰۰,۰۰۰ – ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال۳۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال

در این مقاله به کامپوزیت دندان پرداختیم و روش‌های مختلف کامپوزیت را همراه با ویژگی‌ها مثبت و منفی آن بررسی کردیم. کامپوزیت دندان به‌طور کل یکی از روش‌های ترمیمی است که سطوح شکسته و آسیب دیده‌ی دندانی را پوشش می‌دهد. حداقل عمر مفید کامپوزیت‌ها ۵ سال و حداکثر آن از ۸ سال به بالا تعیین شده است. نحوه‌ انجام کامپوزیت و چگونگی نگهداری و بهداشت دندان پس از آن باعث افزایش عمر کامپوزیت دندان خواهد بود. سیمادنت‌کلینیک با سال‌ها سابقه در درمان تخصصی انواع بیماری‌های دهان و دندان آماده است که باکیفیت‌ترین خدمات کامپوزیت دندان را به مراجعان محترم ارائه دهد. برای تعیین وقت اولیه می‌توانید با شماره ۶۶۵۲۰۹۸۰ تماس بگیرد.

سوالات متداول درباره فیسینگ کامپوزیت

معایب کامپوزیت ونیر چیست؟

کامپوزیت ونیر مزایای زیادی دارد و در کنار آن ممکن است از برخی ویژگی‌های آن در مقایسه با سایر روش‌های اصلاح طرح لبخند به عنوان معایب کامپوزیت نیز نام ببرند. از جمله این موارد می‌توان به شفافیت کمتر و رنگ پذیری بیشتر کامپوزیت اشاره کرد. این موارد در لمینت دندان وجود ندارد.

آیا کامپوزیت دندان درد دارد؟

در طی فرآیند کامپوزیت دندان که بیمار دردی احساس نخواهد کرد؛ برخی از افراد نگران این هستند که بعد از کامپوزیت دچار دندان درد می‌شوند یا خیر؟ در صورتی که دندانپزشک شما در کامپوزیت دندان تبحر و تخصص کافی داشته ، پروسه درمان را به درستی اجرا می‌کند و از این بابت جای نگرانی نخواهد بود؛ ولی اگر دندانپزشک به درستی کامپوزیت را اجرا نکرده باشد، به خوبی به دندان فرم نداده باشد، دندان کامپوزیت شده پوسیده باشد و فرد مراقبت‌های کامپوزیت دندان را به درستی اجرا نکند، ممکن است بعد از کامپوزیت دندان دچار دندان درد شود.

مشاوره حضوری برای کامپوزیت دندان در شمال تهران

اگر ساکن مناطقی همانند نیاوران، اقدسیه، زعفرانیه، جردن، شریعتی، میرداماد، پاسداران و سایر محله‌های این مناطق هستید و برای انجام کامپوزیت دندان قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی دندانپزشکی در شمال تهران را دارید، می‌توانید به مطب شریعتی سیمادنت مراجعه نمایید.

آدرس: تهران،شریعتی، بین میرداماد و ظفر، خیابان منظرنژاد،ساختمان پزشکان منظرنژاد، طبقه ۳، واحد ۱۱

کلینیک شریعتی سیمادنت

مشاوره حضوری برای کامپوزیت دندان در غرب تهران

علاوه بر مناطق شمالی تهران، کلینیک سیمادنت در غرب تهران نیز شعبه‌ای دیگر دارد و شما می‌توانید برای دریافت مشاوره حضوری و نیز انجام کامپوزیت دندان به شعبه ستارخان سیمادنت مراجعه کنید. در نتیجه اگر ساکن مناطقی همانند صادقیه، ستارخان، مرزداران، جنت آباد، سعادت آباد یا حتی کرج هستید قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی دندانپزشکی در اطراف منزل خود را دارید، می‌توانید به مطب ستارخان سیمادنت مراجعه نمایید.

آدرس: تهران، خیابان ستارخان، بین خیابان شادمهر و بهبودی، ساختمان پزشکان ستارخان، طبقه ۵

کلینیک سیمادنت ستارخان

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

میانگین رای ۵ / ۵. تعداد رای: ۳

هنوز رای ثبت نشده است.

به اشتراک بگذارید :
[addtoany]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مشاوره آنلاین
سیمادنت
تماس با ما
سیمادنت
تماس با ما
سیمادنت
دریافت نوبت
سیمادنت
هزینه دندانپزشکی