آیا می دانید کامپوزیت دندان چیست و برای چه افرادی مناسب میباشد؟ افراد بسیاری به دندانپزشک مراجعه میکنند که دندانهای آنها کج و بهم ریخته یا بر اثر تصادف شکسته شده است که متخصص دندانپزشک با استفاده از روشهای مختلف اصلاح طرح لبخند از جمله کامپوزیت دندان، ایمپلنت و ارتودنسی اقدام به درمان و زیبا ساختن دندان بیمار میکند. یکی از بهترین راههای داشتن لبخندی زیبا کامپوزیت دندان است.
در واقع با کامپوزیت میتوان عیوب ظاهری دندان از جمله بدرنگی، فرم و شکل نامناسب دندان و فواصلی بین دندانی را به خوبی برطرف کرده و به دندانهایی مرتب، خوش رنگ و زیبا دست پیدا کرد. از آنجا که ونیر کامپوزیت به شدت مورد استقبال قرار گرفته است و افراد زیادی متقاضی آن هستند، بهتر است پیش از اقدام به آن، اطلاعات کاملی درباره ونیر کامپوزیت به دست آورد با عوارض مامچوزیت دندان آشنا شد تا بتوان در نهایت بهترین انتخاب را انجام داد.
یکی از روشهای زیبایی دندان استفاده از کامپوزیت برای دندانها میباشد که به منظور اصلاح لبخند کاربرد دارد. در کامپوزیت از مادهای به نام رزین استفاده میکنند که برای پر کردن دندان نیز استفاده میشود؛ به دلیل خمیری بودن مواد رزین آن را روی دندان قرار داده و فرم میدهند و با استفاده از نور آبی آن را در جای خود سفت میکنند.برای داشتن یک کامپوزیت زیبا برای اصلاح لبخند خود استفاده از دندانپزشک ماهر برای انجام دادن یک کار ظریف حرف اول را میزند.
بسیار شنیده میشود که برخی از افراد تصور میکنند که اصطلاحاتی مانند ونیر کامپوزیت، فیسینگ کامپوزیت و یا کامپوزیت دندان متفاوت هستند؛ این درحالی است که در واقع تمامی این اصطلاحات به یک اقدام دندانپزشکی یعنی همان کامپوزیت دندان اشاره دارند.
فیسینگ در علم دندانپزشکی به قرار دادن لایهای نازک بر روی سطح خارجی دندان گفته میشود. با چسباندن این لایه بر روی دندان، عیوب ظاهری آن برطرف شده و علاوه بر آن، استحکام دندان نیز افزایش یافته و از دندان در برابر ضربه و آسیب محافظت میکند. اگر این لایه از جنس مواد کامپوزیتی باشد، به آن فیسینگ کامپوزیت اطلاق میشود.
ونیر نیز به معنای یک پوسته نازک و همرنگ دندان است که برای زیباتر کردن دندان بر روی آن چسبانده میشود. حال این ونیرها میتوانند از جنس مواد مختلف باشند؛ در صورتی که از جنس کامپوزیت باشند، به آنها ونیر کامپوزیت گفته میشود. در واقع هر دو روش کامپوزیت و لمینت دندان نوعی ونیر هستند.
زمانی که صحبت از مزایای کامپوزیت دندان میشود در واقع منظور مزیت و برتری این روش نسبت به سایر روشهای درمانی و زیبایی دندانپزشکی است. با این وجود مهمترین مزیت کامپوزیت دندان، زیباتر کردن دندانها و افزایش اعتماد به نفس است. همچنین سایر مزایایی که میتوان برای فیسینگ کامپوزیت برشمرد عبارتند از:
از کامپوزیت دندان برای ترمیم و بهبود عملکرد دندان استفاده می شود ولی مانند هر روش دیگر این مورد نیز داری عوارض است که در ادامه آن را بیان می کنیم.
از آنجا که کامپوزیت یک ماده همر نگ دندان است، میتوان از آن هم برای زیبایی سطح بیرونی دندان و هم برای ترمیم داخل دندان استفاده کرد. به عبارت کاربردهای کامپوزیت را میتوان در دو حوزه زیبایی دندان و ترمیم دندان خلاصه کرد. در این محتوا به صورت اختصاصی به کاربردهای زیبایی کامپوزیت دندان اشاره میشود. به طور کلی میتوان کاربردهای فیسینگ کامپوزیت (کامپوزیت برای زیبایی دندان) را در موارد زیر خلاصه کرد:
بعد از معاینه دندانها و ارزیابی مشکلات و عیوب ظاهری دندانها توسط دکتر کامپوزیت دندان، در صورتی که بتوان این مشکلات را با ونیر کامپوزیت برطرف کرد، اقدامات لازم برای فرد انجام میشود.
قبلتر گفته شد که کامپوزیت دندان برای برطرف کردن بسیاری از مشکلات ظاهری دندانی از جمله بد رنگی، لب پر شدن، شکستگی و بدفرم بودن دندان مناسب است؛ با این وجود برای تمامی افرادی که با این مشکلات مواجه هستند نمیتوان کامپوزیت دندان انجام داد. در واقع برای بعضی از افراد محدودیتهایی وجود دارد که مانع از انجام کامپوزیت ونیر برای آنها میشود؛ این موارد عبارتند از:
ماندگاری و طول عمر کامپوزیت دندان یکی از مهمترین سوالات و دغدغههای مراجعه کنندگان است. کامپوزیت ونیر روشی است که ماندگاری و طول عمر تقریبا طولانی و چندین ساله است. در واقع طول عمر مفید ونیر کامپوزیت را معمولاً بین ۵ تا ۸ سال عنوان میکنند؛ البته این به آن معنا نیست که بعد از این مدت کامپوزیت دندان از بین میرود. بلکه در واقع طول عمری که برای یک درمان کامپوزیت موفق و اصولی عنوان میشود این میزان است. بیشتر شدن ماندگاری و طول عمر کامپوزیت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه مطرح شده است:
در این بخش عکس دندان های برخی از مراجعه کنندگان برای کامپوزیت دندان را، قبل و بعد از این درمان قرار دادیم تا بتوانید تاثیر آن را به وضوح مشاهده کنید.
برای انجام کامپوزیت دندان لازم است مراحل این کار به طور دقیق اجرا شود تا در نهایت نتیجه مورد انتظار را شاهد بود. در ابتدا لازم است که پیش از کامپوزیت ونیر دندان، سلامت دندان و لثه به طور تخصصی معاینه شود؛ در صورت وجود پوسیدگی، عفونت و التهاب لثه و به طور کلی هر مشکلی از نظر سلامتی دندان وجود داشته باشد، لازم است در ابتدا درمان شود.
اولین مرحله برای کامپوزیت دندان، تمیز کردن سطح دندان است که باید برای از بین بردن جرم و هرگونه آلودگی از روی دندان، این مرحله با دقت انجام میشود.
بعد از تمیز کردن دندانها، باید سطح دندانهایی که قرار است کامپوزیت ونیر بر روی آنها انجام شود، اچینگ یا متخلخل (ناصاف) شود. در واقع این کار برای این انجام میشود که مواد کامپوزیت بهتر به سطح دندان باند یا چسبانده شود. برای این منظور از اسید فسفریک به مدت ۱۵ ثانیه بر روی سطح دندان استفاده میشود.
پیش از اینکه کامپوزیت بر روی سطح دندان قرار داده شود، لازم است رنگ مناسب آن براساس رنگ دندان فرد و به تشخیص دکتر کامپوزیت دندان انجام شود. دقت و فراهم کردن شرایط و نور محیطی مناسب برای انتخاب رنگ صحیح در نتیجه و کیفیت نهایی کار بسیار موثر خواهد بود. سیمادنت کلینیک این شرایط ویژه را برای انتخاب رنگ کامپوزیت ونیر فراهم میکند.
بعد از انتخاب رنگ کامپوزیت، مواد چسبی مخصوص بر روی دندان قرار داده شده و کامپوزیت به صورت لایه به لایه بر روی دندان اعمال شده و با استفاده از نور آبی باندینگ اولیه با سطح دندان مورد نظر ایجاد شده و در نهایت فرم داده و لبههای آن تنظیم میشود.
کامپوزیت ونیر یک اقدام در جهت بهبود اصلاح طرح لبخند انجام میشود. در صورتی که دندانپزشک از مهارت کافی برخوردار نباشد، ممکن است دندانها آنطور که باید زیبا نشوند و نتیجه معکوس داشته باشد.
همچنین یک متخصص کامپوزیت دندان حرفهای در انتخاب رنگ کامپوزیت نیز بسیار دقت میکند. توجه داشته باشید از آنجاکه کامپوزیت دندان به صورت مستقیم و بدون نیاز به لابراتوار توسط دندانپزشک اجرا میشود، یکسان کردن رنگ کامپوزیتها بسیار دشوار خواهد بود. به همین خاطر در صورتی که به یک دندانپزشک غیرحرفهای مراجعه شود ممکن است رنگ کامپوزیتها متفاوت دربیاید.
از همین روی، کلینیک سیمادنت خود را موظف به ارائه بهترین خدمات و همکاری با بهترین متخصصین کامپوزیت دندان میداند. در نتیجه علاوه بر تبحر دکتر، شرایط نور محیطی را نیز به شکلی تعبیه میکند که تا حد امکان انتخاب رنگ کامپوزیت بدون خطای چشم انجام شود.
علاوه بر این، کلینیک سیمادنت خود را موظف میداند که در صورت یکسان نبودن رنگ کامپوزیتها حتی تا چندین مرحله نیز تغییر رنگ را انجام دهد تا در نهایت نتیجه مورد انتظار حاصل شود.
یکی از عوامل مهم در کامپوزیت مراقبتهای بعد از آن میباشد که نیاز به توجه دارد که این مراقبتها عبارتند از:
دندانپزشکی امروزه از کامپوزیتهای دندانی برای جبران نقصهای دندانی استفاده میکند. این کامپوزیتها توسط برندهای مختلفی تولید میشوند و هر یک از این برندها ویژگیها و کاربردهای گوناگونی دارند. هر برند دندانپزشکی، کیفیت و قیمت مخصوص به خود را دارد تا برخی از برندها به دلیل تحقیقات و نوآوریهای بیشتر، قدرت چسبندگی بیشتر در دسترس دارند. انتخاب کامپوزیت مناسب بستگی به نیازهای بیمار و نظر دندانپزشک دارد.
به طور کلی، کامپوزیتهای دندانی امروزه به دلیل تواناییهای چندگانهای که دارند، به عنوان یک راهکار کامل برای جبران نقصهای دندانی شناخته میشوند و این تنوع در برندها امکان انتخاب بهترین گزینه برای هر حالت را فراهم میکند. در ادامه لیست قیمت کامپوزیت دندان در سال ۱۴۰۳ را برای شما بیان می کنیم.
نوع درمان | جراح تخصصی | جراح عمومی |
ترمیم کامپوزیت کلاس پنج یا یک سطحی | ۲۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال | ۱۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال |
ترمیم کامپوزیت دو سطحی کلاس سه | ۳۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال | ۱۶,۰۰۰,۰۰۰ ریال |
ترمیم کامپوزیت سه سطحی یا کلاس چهار | ۳۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال | ۱۸,۰۰۰,۰۰۰ ریال |
ترمیم بیلداپ با کامپوزیت نوری دندان دائمی | ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال | ۲۲,۰۰۰,۰۰۰ ریال |
فیسینگ کامپوزیت هر دندان | ۴۰,۰۰۰,۰۰۰ – ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال | ۳۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال |
کامپوزیت ونیر مزایای زیادی دارد و در کنار آن ممکن است از برخی ویژگیهای آن در مقایسه با سایر روشهای اصلاح طرح لبخند به عنوان معایب کامپوزیت نیز نام ببرند. از جمله این موارد میتوان به شفافیت کمتر و رنگ پذیری بیشتر کامپوزیت اشاره کرد. این موارد در لمینت دندان وجود ندارد.
در طی فرآیند کامپوزیت دندان که بیمار دردی احساس نخواهد کرد؛ برخی از افراد نگران این هستند که بعد از کامپوزیت دچار دندان درد میشوند یا خیر؟ در صورتی که دندانپزشک شما در کامپوزیت دندان تبحر و تخصص کافی داشته ، پروسه درمان را به درستی اجرا میکند و از این بابت جای نگرانی نخواهد بود؛ ولی اگر دندانپزشک به درستی کامپوزیت را اجرا نکرده باشد، به خوبی به دندان فرم نداده باشد، دندان کامپوزیت شده پوسیده باشد و فرد مراقبتهای کامپوزیت دندان را به درستی اجرا نکند، ممکن است بعد از کامپوزیت دندان دچار دندان درد شود.
اگر ساکن مناطقی همانند نیاوران، اقدسیه، زعفرانیه، جردن، شریعتی، میرداماد، پاسداران و سایر محلههای این مناطق هستید و برای انجام کامپوزیت دندان قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی دندانپزشکی در شمال تهران را دارید، میتوانید به مطب شریعتی سیمادنت مراجعه نمایید.
آدرس: تهران،شریعتی، بین میرداماد و ظفر، خیابان منظرنژاد،ساختمان پزشکان منظرنژاد، طبقه ۳، واحد ۱۱
علاوه بر مناطق شمالی تهران، کلینیک سیمادنت در غرب تهران نیز شعبهای دیگر دارد و شما میتوانید برای دریافت مشاوره حضوری و نیز انجام کامپوزیت دندان به شعبه ستارخان سیمادنت مراجعه کنید. در نتیجه اگر ساکن مناطقی همانند صادقیه، ستارخان، مرزداران، جنت آباد، سعادت آباد یا حتی کرج هستید قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی دندانپزشکی در اطراف منزل خود را دارید، میتوانید به مطب ستارخان سیمادنت مراجعه نمایید.
آدرس: تهران، خیابان ستارخان، بین خیابان شادمهر و بهبودی، ساختمان پزشکان ستارخان، طبقه ۵
دکتر مسعود داودیان (متخصص ارتودنسی)، بیش از ۱۲ سال سابقه تخصصی در درمان انواع ناهنجاری های دندان و فک دارند. علاوه بر داشتن دارای بورد تخصصی، عضو هیئت مدیره ارتودنتیست های ایران و موسس انجمن ارتودنتیست های جوان بوده اند.