ارتودنسی دندان نیش

ارتودنسی دندان نیش
۵
(۱)

ارتودنسی دندان نیش یکی از درمان های دندان های نیش در گوشه دهان است. همانطور که می دانید دندان های نیش تاثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی صورت داشته و در کل چهره پیدا بوده و یا حتی به نوعی در چشم هستند. اگر شما هم با دندان های نیش ناموزون مواجه هستید و نیاز به دانستن و آگاهی بیشتر درباره ارتودنسی دندان نیش دارید، در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.

ارتودنسی دندان نیش

ارتودنسی دندان نیش چیست؟

ارتودنسی دندان نیش برای درمان دندان های نیشی که برآمده است و یا خارج از قوس دندانی بیمار جای گرفته، استفاده می شود. اگر بیمار با این مشکل روبرو باشد در حین خندیدن و صحبت کردن دندان های نیشش حسابی جلب توجه می کند و در فرم کلی صورت توی چشم است. همین ناموزونی برای برخی بیماران حساسیت ایجاد کرده و آنها خواهان درمان ارتودنسی دندان های نیش، توسط متخصص ارتودنسی هستند.

نباید این مهم را نادیده گرفت که دندان نیش نقش مهمی در زیبایی فرم صورت و لبخند دارد. در نتیجه، این دندان نیش در گوشه دهان است که لب و صورت بیمار را پر نشان داده و مانع فرورفتگی گوشه لب می شود. در نتیجه اگر فرو رفتن گوشه لب و عمیق تر شدن خط لبخند شما را اذیت می کند و یا سنتان را بیشتر نشان می دهد، به ارتودنسی دندان نیش احتیاج دارید.

همچنین بخوانید: ایمپلنت دندان نیش

آشنایی با ارتودنسی دندان نیش

دلیل شکل گیری ناهماهنگی دندان نیش


اما اگر ارتودنسی دندان نیش را انتخاب کرده اید ولی هنوز کنجکاو هستید که دلیل این ناهماهنگی را بدانید، این قسمت را با دقت بخوانید. در این ناهماهنگی دندان نیش با سایر دندان ها، اصلی ترین دلیل رشد نامناسب دندان نیش به علت کوچک بودن فک بیمار و کمبود فضا است.

کمبود فضا برای رشد دندان معمولا به دلیل مواردی چون پوسیدگی دندان یا افتادن زودهنگام دندان‌های شیری است و اگر این مشکل به موقع درمان نشود، بدون شک به کمبود فضای رشد دندان ها در فک منجر خواهد شد. گاهی اوقات هم دندان ‌های عقب تر به دلایل گوناگون به سمت جلو حرکت کرده و فضای رشد دندان نیش را اشغال می کنند. در این حالت نیز، دندان نیش بیمار در جای خودش رشد نکرده و منحرف خواهد شد. این انحراف معمولا یا به سمت داخل دهان و یا به بیرون است. البته بر بیشتر مواقع انحراف دندان نیش به سمت بیرون بوده و دندان بالا‌تر از جای طبیعی اش رشد می کند. البته جای نگرانی نیست، زیرا با ارتودنسی دندان نیش این مشکل به راحتی رفع خواهد شد.

همچنین بخوانید: ارتودنسی تک دندان

نامرتبی دندان نیش

نقش ژنتیک را دست کم نگیرید

یکی از مهمترین دلایل انحراف دندانی که موجب می شود بیمار به درمان ارتودنسی دندان نیش احتیاج داشته باشد، عوامل ژنتیکی است. در این صورت معمولا دندان نیش به حرکت داخلی گرایش داشته و به طرف کام فک بالا حرکت می کند. در این صورت دو اتفاق می افتد، یا دندان در حرکت داخلی به طرف کام بالا رفته و در آنجا رشد می کند و یا به صورت نهفته و رشد نکرده باقی می ماند.

دندان نیش نهفته در برخی بیماران تا سنین بزرگسالی خودش را نشان نداده و این انحراف تنها با دندانپزشکی و معاینات رادیوگرافی مشخص می شود.

در این صورت اگر شانسی برای درمان دندان نهفته باشد، پزشک درمان ارتودنسی را پیشنهاد می کند. در این شرایط ابتدا باید فضای کافی رویش دندان نیش ایجاد شود. در مرحله دوم و بعد از ایجاد فضا، جراحی برای نمایان شدن تاج دندان نهفته نیش انجام می شود. در مرحله آخر براکت مخصوص بر روی دندان نیش نصب می شود تا پروسه درمان ارتودنسی دندان نیش کامل شود. البته لازم به ذکر است که در بسیاری از موارد بهتر است که دندان به صورت کامل با جراحی خارج شود.

همچنین بخوانید: درمان قطعی با ارتودنسی دندان کج

تاثیر ارتودنسی در مرتب شدن دندان نیش

عوامل موثر بر ارتودنسی دندان نیش

عوامل بسیاری بر روی ارتودنسی دندان به ویژه درمان دندان نیش تاثیر گذار است. همیشه بخاطر داشته باشید که عواملی چون سن، زاویه دندان منحرف یا نهفته، محل نهفتگی و عمق آن برای دندان نهفته و البته میزان فضای قوس دندانی بر روی ارتودنسی دندان نیش و دیگر روش های درمانی تاثیر گذار است.

گاهی اوقات اگر زاویه دندان نیش نهفته برای ارتودنسی مناسب نباشد و در صورت براکت گذاری به دندان های مجاور آسیب و فشار وارد کند بهتر است به جای ارتودنسی از جراحی استفاده کرده و بعد از کشیدن دندان، از درمان ایمپلنت دندان استفاده کرد.

البته به این مهم توجه کنید که اگرچه درمان ارتودنسی با کشیدن دندان همراه است ولی انتخاب هیچ پزشکی دندان نیش نیست. در صورت نهفته بودن دندان نیش حتما با متخصص ارتودنسی مشورت کنید و از درمان بی مورد جدا بپرهیزید.

همچنین بخوانید: ارتودنسی نیم فک چیست؟

درمان ارتودنسی دندان نیش

نحوه ارتودنسی دندان نیش نهفته یا بیرون زده چگونه است؟

متخصص ارتودنسی بعد از انجام معاینات لازمه، دندان های شیری را بکشد و جا را برای رشد دندان های نیش نهفته باز کند. بعد از باز شدن فضای کافی برای رشد دندان نهفته به کمک قلاب مخصوص به خود از لثه بیرون می آید. در این مرحله متخصص ارتودنسی با روش ارتودنسی ثابت موقعیت جایگاه دندان نیش بیرون زده را اصلاح و درست می کند.

مدت زمان مورد نیاز برای ارتودنسی

ارتودنسی تا زمان جا به جایی کامل دندان ادامه داشته و زمان آن به سن، ژنتیک و جنس دندان، فشار دندان های مجاور و موارد مشابه بستگی دارد. معمولا این پروسه با حداقل ده ماه انجام شده و بنا به دیگر موارد ممکن است طولانی شود.

طی این دوران لازم است تمامی موارد مهم را جدی گرفته و آموزش هایی که به شما می دهند اعم از کش انداختن و نحوه مسواک زدن را رعایت کنید. طی دوران ارتودنسی دندان ها به شدت در فشار هستند و باید حتما به خوبی با مسواک مخصوص تمیز شوند تا منجر به پوسیدگی نشوند.

بسته به نظر متخصص ارتودنسی ، بیمار باید طی بازه های زمانی ۶ و گاهی تا ۸ هفته ویزیت شود تا هرگونه حرکت و تغییر دندان هایش به خوبی بررسی شده و در صورت نیاز درمان با تغییرات همراه شود.

اگرچه عادت کردن به ارتودنسی کمی دشوار است ولی نه تنها به مرور دیگر آن را حس نمی کنید، بلکه با مرتب شدن دندان ها و تغییر حالتشان از این زیبایی و نظم لذت خواهید برد. بهتر است برای حفظ براکت ها در این دوران از خوردن خوراکی های سفت جدا خودداری کرده و حسابی مراقب دندان هایتان باشید. به این ترتیب خودتان بعد از چند وقت از این زیبایی لذت خواهید برد.

جمع بندی

ویزیت اولیه در سیمادنت کلینیک شامل یک ارزیابی کامل بالینی خواهد بود. بدین ترتیب که بیمار ابتدا در جریان تمامی مشکلات دهان و دندان خود از جمله پوسیدگی های احتمالی قرار می گیرد. اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که به دنبال بهترین دندانپزشک برای زیبایی و سلامت دندان های خود با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت هستید به شما پیشنهاد می کنیم حتما به صفحه تعرفه دندانپزشکی مراجعه نمایید. ما در وب سایت خود شرایطی را برای شما فراهم کرده ایم تا به راحتی هرچه تمام به صورت کاملا آنلاین اقدام به رزرو نوبت کنید. استفاده از خدمات آنلاین سایت مجموعه ما می تواند تجربه ای فوق العاده برای شما باشد. علاوه بر این امکان استفاده از خدمات ارتودنسی و ایمپلنت دندان نیز در مجموعه ما برای شما وجود دارد.

در برخی موارد می‌توانید دندان‌های نیش بالا را بدون ارتودنسی درست کنید. سه روش برای انجام این کار عبارتند از کشیدن، استفاده از قوس دندانی یا بازکننده کام، یا انجام جراحی. این سه روش معمولا برای افرادی است که مشکلات دندانی شدید دیگری ندارند.

آیا دندان نیش بیرون زده بدون ارتودنسی درمان می شود؟

در برخی مواقع ممکن است که دچار پوسیدگی دندان نیش شوید و پس از مراجعه به کلینیک دندانپزشکی متوجه شوید که دندان پوسیده شما دندان شیری است و هنوز دندان نیش اصلی شما از فک بیرون نیامده و در واقع نهفته در زیر فک باقی مانده است. در این مواقع ممکن است دندانپزشک شما را به یک متخصص ارتودنسی ارجاع دهد.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

میانگین رای ۵ / ۵. تعداد رای: ۱

هنوز رای ثبت نشده است.

به اشتراک بگذارید :
[addtoany]
مشاوره آنلاین
سیمادنت
تماس با ما
سیمادنت
تماس با ما
سیمادنت
دریافت نوبت
سیمادنت
هزینه دندانپزشکی