روش‌های درمان دندان نیش نهفته چیست؟ | ارتودنسی دندان نهفته

دندان نیش نهفته
۰
(۰)

دندان نهفته یکی از شایع‌ترین ناهنجاری‌های دندانی است که در بین انواع آن، دندان نیش نهفته بیش از سایر دندان‌ها مشاهده می‌شود. دندان نهفته به دلایل مختلفی از جمله نبود فضای کافی، در حالت‌های گوناگونی درون لثه گیر می‌افتد و برای درمان آن نیز باید به زاویه نهفتگی و سن بیمار توجه کرد. ارتودنسی دندان نیش نهفته یکی ار راه‌های درمان دندان نهفته است که برای درمان باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد. در موارد شدیدتر، برای درمان دندان نیش نهفته باید جراحی انجام شود تا بخشی از تاج دندان مشخص و با استفاده تجهیزات ارتودنسی، به بیرون هدایت شود.

قبل از ارتودنسی دندان نیش نهفته
قبل از ارتودنسی دندان نیش نهفته
حین ارتودنسی دندان نیش نهفته
حین ارتودنسی دندان نیش نهفته
بعد از ارتودنسی دندان نیش نهفته
بعد از ارتودنسی دندان نیش نهفته

دریافت مستقیم نوبت از کلینیک سیمادنت

دریافت نوبت اینترنتی

بنر دکتر داوودیان

دندان نیش نهفته چیست؟!

دندان‌های نیش، دندان‌های پرکاربردی هستند که اگر خط فرضی تقارن دندان (میدلاین) را در نظر بگیریم، بعد از شمارش دو دندان به آن می‌رسیم. در در دو طرف خط فرضی دندان، دندان‌های نیش وجود دارند و بخش مهمی از زیبایی یک لبخند را رقم می‌زنند. دندان‌های نیش بلندترین ریشه در بین دندان‌ها را دارند و از نظر مقاومت، بسیار محکم هستند.
یکی از شایع‌ترین نهفتگی‌های دندانی، دندان نیش نهفته است. علاوه بر دندان نیش نهفته، این نهفتگی به اندازه نهفتگی دندان عقل، مراجعه کننده ندارد، اما حدودا ۲ درصد افراد جامعه، دچار این نهفتگی می‌شوند. نهفتگی دندان نیش، به موقعیتی گفته می‌شود که دندان نیش در درون لثه پنهان شده ولی هنوز نتوانسته راهی برای خروج از لثه بیابد و به دلایل مختلفی، همچنان در لثه باقی مانده و لازم است از طریق روش‌های مختلف درمانی مانند ارتودنسی و یا جراحی خارج شود.


به چه دلیل دندان‌های نیش نهفته می‌شوند؟

نهفتگی دندان نیش نهفته دلایل متنوعی دارد که در هر فردی متفاوت است. نهفتگی لبیال نوعی از نهفتگی دندان نیش است که در آن، دندان نیش به سمت گونه فرد تغییر جهت داده و عدم وجود فضای کافی در فک، مانع بیرون‌زدگی دندان از لثه می‌شود.

دندان نیش نهفته لبیال
دندان نیش نهفته لبیال

در نهفتگی پلاتال دندان نیش، نهفتگی به سمت داخل دهان است و انحراف از مسیر دندانی، مانع بیرون زدن آن می‌شود. دندان نیش نهفته در حالات مختلف در دهان دسته‌بندی می‌شود که هر کدام با روش خاصی به سمت جایگاه اصلی هدایت می‌شوند.

دندان نیش نهفته  پالاتال
دندان نیش نهفته پالاتال

روند درمان نیش نهفته لبیال و پالاتال تا چه حد متفاوت است؟!

 
 

روش‌های درمان دندان نیش نهفته

بر خلاف دندان عقل که اگر نهفته و یا نیمه نهفته باشد، در اکثر موارد کشیده می‌شود، در مورد دندان نیش نهفته، خبری از کشیدن دندان نیست. برای درمان دندان نیش نهفته باید زاویه نهفتگی، سن بیمار و نوع نهفتگی دندان نیش بررسی شود. معمولاً با انجام ارتودنسی، فضای کافی برای قرارگیری دندان نیش فراهم می‌شود. ممکن است با کمک جراحی، بخشی از بافت لثه برداشته شود تا راهی برای بیرون زدن دندان نیش فراهم گردد. اگر دندان شیری مانع بیرون زدن دندان نیش نهفته باشد، با کشیدن دندان شیری نیز می‌توان فضای مناسب برای بیرون زدن دندان نیش را فراهم کرد.

عوارض عدم درمان دندان نیش نهفته

دندان نیش نهفته به عنوان یکی از دندان‌های اصلی و پرکاربرد، در صورتی که به درستی درمان نشود می‌تواند به مشکلات جدی و حتی بیماری‌هایی منجر شود.

به‌طور کلی، بیماری‌های زیر ممکن است ناشی از عدم درمان دندان نیش نهفته باشند:

  • عفونت: دندان نیش نهفته می‌تواند باعث عفونت شود. اگر این دندان نهفته شده باشد، باکتری‌ها و بافت‌های نخاعی ممکن است در زیر آن تجمع پیدا کنند و باعث درد و تورم لثه شوند. در برخی موارد، عفونت می‌تواند به نقاط دیگر از بدن منتقل شود و بیماری‌های جدی‌تری را به وجود آورد.
  • تغییر در موقعیت دندان‌ها: دندان نیش نهفته می‌تواند باعث تغییر در موقعیت دندان‌های دیگر شود. این تغییر ممکن است باعث شکستگی دندان‌ها، ایجاد فضای بین دندان‌ها، و یا تغییر در نحوه قفل شدن دندان‌ها با هم شود.
  • التهابات: در صورتی که دندان نیش نهفته در لثه گیر کند، ممکن است باعث التهاب لثه شود و در صورت عدم درمان منجر به التهابات شدید تر و حتی عفونت شود.
  • اختلالات فکی: در بعضی موارد دندان نیش نهفته باعث اختلالات فکی می‌شود، این مشکلات می‌تواند شامل درد و سفتی در فک، عدم توانایی در جویدن، و یا حتی مشکلات در تنفس باشد.
  • خراشیدگی: دندان نیش نهفته در برخی موارد ممکن است دنباله‌ای از دندان‌های دیگر باشد و در صورتی که دندان‌های دیگر با آن تداخل داشته باشند، ممکن است باعث خراشیدگی و خراب شدن دندان‌های سلامت شوند.
  • کیست و تومور: علاوه بر این که فرد بیمار، سلامت دندان و زیبایی لبخند خود را از دست می‌دهد، بسته به سن بیمار ممکن است فرد دچار کیست و تومور در ناحیه دندان نیش نهفته شود. در شرایطی که سن بیمار بالا باشد، انعطاف پذیری آرواره‌های وی، کمتر و سخت‌تر می‌شود و وجود هر گونه دندان نهفته‌ای، احتمال ایجاد کیست و تومور فکی را به وجود می‌آورد.
  • آسیب رساندن به ریشه دندان های اطراف: عارضه دیگری که دندان نهفته ایجاد می کند، آسیب رساندن به ریشه دندان‌های اطراف است. بدین صورت، ممکن است دندان‌های اطراف نیز از بین بروند.
  • سایش زود هنگام دیگر دندان‌ها: یکی دیگر از عوارضی است که عدم درمان دندان‌های نیش نهفته به همراه دارد سایش زود هنگام سایر دندان ها است..
  • سایر بیماری‌ها: در برخی موارد دندان نیش نهفته ممکن است باعث بروز بیماری‌های دیگری نظیر سرگیجه و سر درد شود.

در صورتی که دندان نیش نهفته درمان نشود، می‌تواند به مشکلات جدی و پیچیده‌ای منجر شود. به دلیل دسترسی محدود به محل دندان نیش نهفته، درمان آن دشوار و سخت است، اما با درمان مناسب می‌توان از مشکلات جدی تری جلوگیری کرد. در نتیجه، بهترین راه حل برای جلوگیری از این مشکلات، مراجعه به دندانپزشک و درمان دندان نیش نهفته است.


در چه مواردی ارتودنسی دندان نیش نهفته با جراحی همراه است؟!

 
 
بنر دکتر داوودیان

چگونه دندان نیش پنهان به جایگاه خود باز می گردد؟

در ابتدا بعد از مراجعه به کلینیک دندانپزشکی و بررسی متخصص ارتودنسی، نوع نهفتگی دندان نیش را بررسی می‌کند. ممکن است دندان نیش نهفته، در سقف دهان باشد و یا ممکن است در نزدیکی لثه قرار گرفته باشد. در ابتدا با روش ارتودنسی فضای لازم برای بیرون آمدن دندان نیش توسط متخصص ارتودنسی فراهم شده و سپس بیمار به جراح مراجعه می‌کند. جراح با برش بخشی از لثه، دندان را به صورت ظاهری مشخص می‌کند. سپس با کمک ارتودنسی، دندان نهفته در مسیر درمان و محل صحیح خودش قرار می‌گیرد. این دندان با اعمال نیرویی که از دستگاه‌های ارتودنسی وارد می‌شود، به سمت بیرون از لثه هدایت می‌شود. تقریباً یک تا سه میلی متر در هر ماه، دندان به بیرون هدایت شده و در نهایت، در جایگاه اصلی خود قرار می‌گیرد.

آیا همیشه دندان نیش نهفته با ارتودنسی درمان می‌شود؟!

 
 

قیمت ارتودنسی دندان نهفته در ۱۴۰۳

عوامل مختلفی وجود دارند که تعیین کننده هزینه ارتودنسی دندان نیش نهفته هستند. سن بیمار، میزان نهفتگی دندان نیش، نیاز یا عدم نیاز به کشیدن دندان و مسیر رشد دندان نهفته از عواملی هستند که روی قیمت ارتودنسی دندان نیش نهفته تاثیرگذارند. لذا در صورت مشاهده دندان نیش نهفته در دهان به متخصص ارتودنسی مراجعه کرده تا بازه هزینه ارتودنسی برای درمان دندان نیش نهفته تعریف شود.


ویدیو‌های ارتودنسی دندان نهفته بیماران توسط دکتر داودیان متخصص ارتودنسی


مشاوره حضوری ارتودنسی دندان نیش نهفته در شمال تهران

اگر ساکن مناطقی همانند نیاوران، اقدسیه، زعفرانیه، جردن، شریعتی، میرداماد، پاسداران و سایر محله‌های این مناطق هستید و قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی دندانپزشکی در شمال تهران را دارید، می‌توانید به مطب شریعتی سیمادنت مراجعه نمایید.

آدرس: تهران،شریعتی، بین میرداماد و ظفر، خیابان منظرنژاد،ساختمان پزشکان منظرنژاد، طبقه ۳، واحد ۱۱

کلینیک شریعتی سیمادنت

مشاوره حضوری ارتودنسی دندان نیش نهفته در غرب تهران

علاوه بر مناطق شمالی تهران، کلینیک سیمادنت در غرب تهران نیز شعبه‌ای دیگر دارد و شما می‌توانید برای دریافت مشاوره حضوری و نیز انجام ارتودنسی دندان نیش نهفته به شعبه ستارخان سیمادنت مراجعه کنید. در نتیجه اگر ساکن مناطقی همانند صادقیه، ستارخان، مرزداران،جنت آباد، سعادت آباد یا حتی کرج هستید قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی دندانپزشکی در اطراف منزل خود را دارید، می‌توانید به مطب ستارخان سیمادنت مراجعه نمایید.

آدرس: تهران، خیابان ستارخان، بین خیابان شادمهر و بهبودی، ساختمان پزشکان ستارخان، طبقه ۵

کلینیک سیمادنت ستارخان

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

به اشتراک بگذارید :
[addtoany]
مشاوره آنلاین