با گذشت زمان و پیشرفت علم روشهای درمانی بسیاری برای رفع عیوب دهان و دندانی افراد ظاهر شده است. استفاده از ارتودنسی برای رفع عیوب ظاهری دندان و فک و زیبا سازی آن راهکار رایج این روزهاست. مراحل ارتودنسی ثابت باید انجام شوند تا طی یک تا دو سال ناهنجاری ها رفع شوند، البته این زمان با میزان ناهنجاری های ظاهری رابطه مستقیم دارد. برای درمان ارتودنسی دندان به مانند انجام درمان ایمپلنت باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید و کار دندانپزشک عمومی نیست. ارتودنسی خود انواع مختلفی دارد که بنا به نیاز فرد و انتخاب بیمار بکار گرفته میشود. در ادامه با انواع ارتودنسی و مراحل درمان ارتودنسی ثابت بیشتر آشنا خواهیم شد.
ارتودنسی ثابت رایج ترین نوع درمان برای ناهنجاری های دندان و فک می باشد. انتخاب نوع ثابت یا متحرک ارتودنسی در درجه اول به میزان ناهنجاری ها و بعد تشخیص پزشک معالج بستگی دارد. در ارتودنسی ثابت براکت های ارتودنسی با چسب مخصوص روی دندان چسبانده می شود و به وسیله سیم هایی به هم متصل می شوند. از طریق این سیم ها فشار متناسب به دندان ها اعمال می شود تا به مرور زمان دندان ها به موقعیت مناسب و طبیعی خود برگردند و ناهنجاری های ظاهری دندان بر طرف شوند.
بریس های ثابت شده بر دندان نباید در طول درمان تکان بخورند یا کنده و جا به جا شوند زیرا آسیب های خاص خود را به دندان می رسانند. بنابراین فرد باید مراقب بریس ها باشد و از خوردن غذاهای سخت و میوه های هسته دار و بلال و… اجتناب کند تا طول درمان و آسیب را به حداقل برساند. در ادامه با انواع ارتودنسی ثابت و مراحل ارتودنسی ثابت بیشتر آشنا خواهیم شد.
همچنین بخوانید:تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی
ارتودنسی ثابت خود نیز به انواع مختلفی تقسیم می شود که در ادامه به آشنایی مختصری با آنها می پردازیم:
ارتودنسی فلزی: از رایج ترین نوع هستند که از استیل ضد زنگ بوده و با رزین کامپوزیت که همرنگ دندان است به دندان میچسبد. این بریس مراقبت بیشتری در غذا خوردن میخواهد. سیم از طریق کش به این بریس ها متصل میشود. در پایان درمان ضخامت سیمها بیشتر میشود.
سرامیکی: در این نوعارتودنسی، جای استیل ضد زنگ با سرامیک سخت عوض شده و تنها در زیبایی ظاهری با مورد قبل فرق دارد.
خود تنظیم: در این مورد به جای کش از گیره برای تنظیم خود به خود استفاده میشود که فرقی در روند درمان با موارد قبل در آن دیده نشده است.
پشت دندانی: برای ظاهر بهتر استفاده میشود و به داخل میچسبد و گرانتر هم است زیرا هزینه آن بیشتر تمام میشود. ممکن است موجب مشکلاتی در صحبت کردن و ایجاد زخم در زبان و دهان میشود.
پرهیز از خوردن غذاهای سخت، چسبنده و رنگی از مراقبت های اولیه و اجتناب از گرفتن اجسام سخت با دندان نیز از موارد ضروری مراقبت است. برای شست و شو نیز مانند دندان عادی اما با مسواک مخصوص و وسواس بیشتر باید دندان و بریسها را بشویید و اطمینان حاصل کنید که بین لثه ها و دهانتان نیز به خوبی تمیز شوند.
همچنین بخوانید: انواع ارتودنسی دندان
هزینههای مراحل ارتودنسی ثابت مقدار ثابت و مشخصی دارند و تنها مورد تعیین کننده قیمت نهایی نوع ارتودنسی ثابتی است که شما انتخاب خواهید کرد. در بین موارد ذکر شده بریس فلزی ارزانترین و پشت دندانی به دلیل هزینه ساخت گرانترین نوع بریس میباشد. اما برای اطلاع از زینه ها می بایست ناهنجاری دهان و دندان شما برای دکتر متخصص مشخص باشد تا با توجه به نوع مشخص و شدت انجام درمان، نوع مناسب درمان انتخاب شود و هزینه متناسب نیز به فرد ارائه شود. برای مشاهده هزینه ارتودنسی سیمادنت کلینیک، کلیک کنید.
شما می توانید در صورت هر گونه پرسش در خصوص ناهنجاری های مرتبط با مشکلات دهان و دندانی خود با متخصصین سیمادنت کلینیک از طریق صفحه پرسش و پاسخ در ارتباط باشید تا در اسرع وقت به پرسش شما پاسخ داده شود. همچنین می توانید برای دریافت نوبت معاینه به صورت آنلاین نیز اقدام نمایید. در این صورت به صفحه تعیین وقت آنلاین مراجعه نمایید.
دکتر مسعود داودیان (متخصص ارتودنسی)، بیش از ۱۲ سال سابقه تخصصی در درمان انواع ناهنجاری های دندان و فک دارند. علاوه بر داشتن دارای بورد تخصصی، عضو هیئت مدیره ارتودنتیست های ایران و موسس انجمن ارتودنتیست های جوان بوده اند.