جلو بودن دندان ها

جلوزدگی دندان ها
۴
(۳)

جلو بودن دندان های فک بالا

جلو بودن دندان ها فک بالا می تواند علل ژنتیکی داشته باشد و گاهی نیز، به علت عادت های بدی همچون مکیدن انگشت دست ایجاد می شود. اگر این اختلال از کودکی قابل مشاهده باشد، بهترین زمان برای درمان آن، در همان دوران کودکی خواهد بود. متخصص ارتودنسی با بررسی موقعیت فک و دندان های بیمار، برای درمان، یکی از راه های ارتودنسی، کشیدن دندان ها و عمل جراحی فک را پیشنهاد می دهد.

جلو بودن دندان های فک بالا

عناوینی که در این مقاله بررسی می شود:

  1. جلوزدگی دندان های فک بالا چگونه ایجاد می شود؟
  2. چرا باید به درمان جلوزدگی دندان های فک بالا پرداخت؟
  3. درمان جلوزدگی دندان های فک بالا
  4. بهترین زمان درمان اوربایت

جلوزدگی دندان های فک بالا چگونه ایجاد می شود؟


احتمالا در اطراف خود افرادی را دیده اید که دندان های فک بالای شان، جلوتر از حد معمول است. این افراد به عارضه اورجت دچار هستند و معمولا از ظاهر خود به دلیل عدم جذابیت ظاهری، شکایت دارند.

علل جلوزدگی دندان ها
  1. به جلوزدگی دندان های فک بالا اوربایت یا اورجت می گویند. در اوربایت عوامل مختلفی تاثیرگذار است. شایع ترین علت ایجاد اوربایت، عوامل ژنتیکی است. افرادی که دچار این عارضه شده اند، معمولا از طریق یکی از والدین خود، این ژن را به ارث برده اند.
  2. گاهی اوقات مشکل جلوزدگی دندان های فک بالا در دوران بزرگسالی ایجاد می شود. در این صورت، ممکن است اختلالات فکی که با رشد بیش از حد فک، ایجاد می شود، عامل این عارضه باشد.
  3. اگر طول تاج دندان بیشتر از حالت عادی باشد، ممکن است منجر به جلو آمدن دندان های فک بالا شود.
  4. عادت های بدی همچون مکیدن انگشت های دست در کودکی و یا استفاده از شیشه شیر و پستانک برای مدت طولانی، منجر به تغییراتی در فک می شود که یکی از این تغییرات، ایجاد عارضه اوربایت است.

اصلاح طرح لبخند

چرا باید به درمان جلوزدگی دندان های فک بالا پرداخت؟


افرادی که با این اختلال مواجه هستند، بعد از مدتی دچار درد در ناحیه فک می شوند. حتی گاهی در هنگام جویدن صدای تق تق فک خود را می شنوند.
این افراد معمولا در ادا کردن برخی حروف دچار مشکل هستند. به طور کلی در تکلم این افراد اختلالاتی ایجاد می شود.
از آن جایی که این مشکل مستقیما با چهره فرد در ارتباط است، باعث کاهش اعتماد به نفس بیمار می شود.
یکی از مهمترین دلایلی که اوربایت را باید درمان کرد، حفظ سلامت دندان ها است. جلو بودن دندان های فک بالا باعث می شود فرسایش بین دندان ها ایجاد شود و در نهایت، پوسیدگی و احتمال خرابی دندان ها افزایش یابد.
جویدن غذا در این افراد معمولا با سختی های زیادی همراه است. افرادی که دچار این اختلال هستند، در گاز زدن مواد غذایی نیز، دچار مشکل هستند.

درمان اوربایت

درمان جلوزدگی دندان های فک بالا

پیش از هر درمانی، باید دندانها بررسی شود تا دلیل اصلی ایجاد اختلال، مشاهده شود. اگر جلو آمدن دندان های فک بالا به علت قرارگیری نامناسب دندان های بخش عقب تر دهان باشد، باید با انجام ارتودنسی، تغییراتی در زاویه و مکان دندان ها ایجاد کرد و به راحتی این عارضه را درمان کرد.
گاهی اوقات جلوزدگی دندان های فک بالا به علت کوچک بودن فک نسبت به دندان هایی است که رویش کرده اند. شلوغی دندان ها باعث نامرتبی و جلوزدگی دندان های فک بالا می شود. برای درمان این مورد کافی است برخی از دندان ها کشیده شود و سپس ارتودنسی دندان انجام شود.
ارتودنسی و جراحی فک نیز در افرادی که جلوزدگی دندان های فک بالایشان ناشی از اختلالات فکی است، کاربرد دارد. در ابتدا ارتودنسی انجام می شود و سپس متخصص و جراح فک، با هماهنگی ارتودنتیست، این جراحی را انجام می دهد. دوره نقاهت جراحی فک معمولا طولانی است و بین ۶ ماه تا ۱ سال به طول می انجامد.

ایمپلنت دندان

بهترین زمان درمان اوربایت

بهترین زمان درمان اوربایت (جلو بودن دندان های فک بالا)

اگر از همان کودکی این مشکل قابل مشاهده است بهتر است پیش از سخت شدن استخوان های فک، این درمان صورت گیرد. برای مثال سنین ۱۰ تا ۱۴ سالگی، زمان مناسبی برای درمان کودکان است چرا که ریشه اصلی این مشکل توسط دندانپزشکان تشخیص داده شده است و دندان های شیری جای خود را به دندان های دائمی داده اند. از طرفی در دوران کودکی، با انجام روش های ارتودنسی می توان از عوارض سنگین جراحی فک، در بزرگسالی پیشگیری کرد.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

میانگین رای ۴ / ۵. تعداد رای: ۳

هنوز رای ثبت نشده است.

به اشتراک بگذارید :
[addtoany]
مشاوره آنلاین
سیمادنت
تماس با ما
سیمادنت
تماس با ما
سیمادنت
دریافت نوبت
سیمادنت
هزینه دندانپزشکی