اورژانس ارتودنسی (شرایط حاد ارتودنسی)

اورژانس ارتودنسی
۰
(۰)

درمان ارتودنسی دندان یکی از روش های درمانی در دندانپزشکی می باشد که نسبت به درمان‌ های دیگر، طولانی‌ تر است و به دلیل این که یک جسم خارجی به دهان اضافه می‌شود، به مراقبت ویژه‌ بیمار نیاز دارد.
ممکن است فرد بیمار طی دوران درمانی ارتودنسی، مشکلاتی در زمینه‌ پلاک‌ ها، براکت‌ ها و بریس‌ ها پیدا کند که در این مواقع، اورژانس ارتودنسی اهمیت پیدا می‌کند.
در برخی موارد اگر مشکلات سطحی باشند، این احتمال وجود دارد که فرد، خودش بتواند بدون مراجعه به متخصص ارتودنسی آن را رفع کند؛ اما مشکلاتی هم وجود دارد که بیمار را مجبور می‌کند تا به صورت اورژانسی نزد دندانپزشک برود.

در ادامه این مقاله از سیمادنت کلینیک همراه ما باشید تا به بررسی برخی از مهم ترین موارد اورژانس ارتودنسی بپردازیم.

اورژانس ارتودنسی برای چه کسانی استفاده می شود؟

ارتودنسی روش درمانی مخصوصی می‌باشد که برای افرادی استفاده می‌شود که دارای مشکلات فکی هستند، برای مثال در درمان ارتودنسی دندان از وسیله ارتودنسی که معمولاً در داخل دهان قرار می‌گیرد استفاده می شود تا دندان ها یا فک‌ها در موقعیت مورد نظر قرار بگیرند.

رایج ترین وسیله برای انجام انواع مختلفی از ارتودنسی، براکت یا همان سیم گرفتن دندان‌ها می‌باشد.

در این روش به هر دندان قطعه فلزی کوچکی چسبانده می‌شود، سپس یک سیم فلزی به آن‌ها وصل می شود و به اصطلاح دندان‌ها سیم کشی می‌شوند. البته این روش از ارتودنسی که به براکت یا سیم کشی معروف می‌باشد تنها یکی از چند روش مورد استفاده است.

همچنین اگر که به انجام ایمپلنت و ارتودنسی نیاز داشتید، می‌توانید کار خود را به متخصصان حرفه‌ای ما بسپارید.

مطلب پیشنهادی: هزینه ارتودنسی چقدر است؟

فواید اصلی اورژانس ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان مزایای بسیار زیادی دارد که مهمترین آن‌ها می‌توان به ردیف و مرتب شدن دندان‌های شما اشاره کرد که در اصل باعث می‌شود اعتماد به نفس شما افزایش پیدا کند و به صورت کلی ظاهر زیباتری داشته باشید. در ادامه‌ی مطلب به ذکر مهم‌ترین فواید ارتودنسی دندان می‌پردازیم:

  • امکان تمیز کردن راحت‌تر دندان‌ها
  • ارتقای بهداشت دهان و دندان که باعث می‌شود دندان‌های شما عمر طولانی مدتی داشته باشند
  • صحبت کردن و تکلم واضح‌تر و رسا
  • زیباتر شدن لبخند و به صورت کلی صورت شما
  • افزایش کیفیت جویدن غذا
مطلب پیشنهادی: بررسی مزایای ارتودنسی دندان
فواید اصلی ارتودنسی دندان

اورژانس ارتودنسی شامل چیست؟

با شناخت انواع اورژانس ارتودنسی، امکان درمان برخی از مشکلات مربوط به ارتودنسی در منزل وجود دارد؛ اما موارد ضروری را به هیچ وجه نمی‌توان دست کم گرفت و برای رفع آن ها حتما باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد.

حال مهم ترین موارد اورژانسی ارتودنسی به شرح زیر است:

  • شکستن سیم ارتودنسی

شکستن سیم ارتودنسی مشکلی است که به ندرت رخ می‌دهد؛ اما در صورت بروز این مشکل، سعی نکنید سیم را خودتان خم کنید یا ببرید، چون ممکن است وضعیت بدتر شود.

اگر سیم در لثه یا گونه شما فرو می رود، سر سیم را با وکس یا همان موم ارتودنسی و یا پنبه‌ مرطوب بپوشانید و در اولین فرصت ممکن، با متخصص ارتودنسی خود تماس بگیرید.

  • جا به جا شدن سیم ارتودنسی

یکی از مشکلاتی که پس از ارتودنسی بروز می کند، جا به جایی سیم ارتودنسی و خارج شدن آن از براکت‌ ها می باشد. نگران نباشید، سیم خارج شده را به راحتی می توان سر جای خود قرار داد. امکان خم کردن سیم ارتودنسی نیز برای شما وجود دارد تا فاصله‌ آن از لثه و گونه افزایش پیدا کند.

در نظر داشته باشید؛ در صورتی که بخواهید بدون مراجعه به پزشک این مشکل دردناک را رفع کنید، بهترین کار قرار دادن موم ارتودنسی یا پنبه‌ مرطوب روی انتهای سیم ارتودنسی است. این کار، میزان تحریک شدن دهان را به طور چشمگیری کاهش می‌ دهد.

  • گیر کردن غذا بین دندان‌ ها

گیر کردن غذا بین دندان‌ ها، سختی وجود قطعات ارتودنسی در دهان را دوچندان می‌ کند. اگرچه گیر کردن غذا بین دندان‌ ها مشکل حادی به وجود نمی‌ آورد، اما ناراحتی بیمار را به دنبال دارد.
برای رفع گیر کردن غذا بین دندان‌ ها، می‌توانید از نخ دندان مخصوص ارتودنسی یا مسواک، کمک بگیرید.

همچنین استفاده از خلال دندان نیز در رفع این مشکل، می‌تواند مؤثر باشد. با استفاده از خلال دندان، به راحتی می توانید خرده های غذا را جا به جا و از لای دندان‌ها خارج کنید.

  • شکستن براکت‌ ها یا بند ها

اگر از غذاهای سختی که در طول دوران ارتودنسی باید از خوردن آن اجتناب کنید، خودسرانه استفاده کنید؛ این کار معمولا باعث کنده شدن براکت یا بند می‌ شود. جدا شدن و شکستن براکت‌ ها یا بند ها باعث طولانی شدن درمان می گردد.

اگر بند یا براکت، هنوز به وایر ارتودنسی وصل است؛ آن را به حال خود باقی گذارید اما هدگیر یا الاستیک را به آن وصل نکنید. اگر با وجود این کار؛ بند یا براکت، داخل دهان شما را همچنان آزار می‌دهد، می‌توانید با موم ارتودنسی روی آن را بپوشانید.
در صورتی هم که براکت یا بند بشکند و از دندان شما جدا شود؛ آن را نزد خود نگه داشته و به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.

  • درد دندان 

پس از تنظیمات دوره ای ارتودنسی، ممکن است مقداری ناراحتی یا درد روی دندان های خود حس کنید؛  پیشنهاد می‌ شود که طی روز های نخست، تا عادت کردن به دستگاه ها غذا های نرم بخورید.

برای درد های اندک می‌ توانید از داروهای مسکن استفاده کنید. قرقره کردن آب نمک گرم نیز می‌ تواند به میزان دو بار در روز، کمک کننده باشد.
توجه داشته باشید که لب ها، گونه، زبان و دندان های شما ممکن است طی چند روز اول حساس شوند. قرار دادن موم ارتودنسی روی نواحی حساس یا لبه های تیز دستگاه ها نیز می‌تواند مفید باشد.

چنانچه علائم ذکر شده بدتر شدند یا بیش از ۲ تا ۴ روز به طول انجامید، شما درگیر نوعی اورژانس ارتودنسی شده اید و باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.

کلینیک دندانپزشکی سیمادنت
روش صحیح مسواک زدن در ارتودنسی

دیگر موارد اورژانس ارتودنسی

دیگر موارد اورژانس ارتودنسی

  • لق شدن دندان‌ ها

لق شدن دندان ها نیز یکی دیگر از انواع اورژانس ارتودنسی می باشد. گاهی اوقات ممکن است دندان ها در خلال ارتودنسی مقداری لق شوند که این امر نشان دهنده‌ حرکت کردن آن هاست.

مقدار کم لق شدن دندان در خلال درمان، طبیعی است اما در صورت مشاهده‌ لقی بیش از اندازه‌ دندان ها، حتما باید به متخصص ارتودنسی مراجعه شود.

  • زخم و آسیب در داخل دهان

یکی دیگر از انواع اورژانس ارتودنسی، ایجاد زخم و آسیب در داخل دهان است. در طی هفته‌ های نخست درمان ارتودنسی ثابت، شما ممکن است با آزردگی یا زخم هایی بر روی مخاط دهان، بویژه سطح داخلی لب یا گونه مواجه شوید.
در شروع درمان با ارتودنسی، بافت های داخلی دهان آمادگی لازم برای مواجهه و تطابق با براکت های ارتودنسی را ندارند؛ اما بر اثر گذشت زمان، این بافت ها به تدریج مقاوم تر خواهند شد و پس از آن، دیگر زخمی در داخل دهان ایجاد نمی‌ شود.
قابل ذکر است؛ برای تسکین و کاهش تماس مخاط دهان با سطوح براکت ها، شما می‌توانید به میزان اندکی موم ارتودنسی یا پنبه را بر روی براکت ها، در ناحیه‌ مجاور زخم قرار دهید که با این کار تحریک بافت نرم لب و گونه کاهش پیدا می‌ کند و طی چند روز، آزردگی کاهش یافته و معمولا پس از یک هفته نیز زخم کاملا بهبود می‌ یابد.

  • گم شدن کش دور براکت

در صورت مفقود شدن یک یا دو عدد از کش‌ های اطراف براکت ها، مشکلی ایجاد نمی‌ شود و شما می‌ توانید تا جلسه‌ ویزیت بعدی صبر کنید تا آن ها را جایگزین کنید؛ اما درصورت گم شدن یا درآمدن تعداد بیشتری از کش‌ها، باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.

  • گم شدن اورینگ یا لیگاچور فلزی:

اورینگ‌ها، کش هایی هستند که برای حفظ کردن سیم ارتودنسی داخل براکت استفاده می‌شوند. لیگاچور فلزی، نام سیم‌های نازکی است که بعضی مواقع به جای اورلینگ‌ها به کار می‌روند.

گم شدن این قطعات گاهی جزء اورژانس‌های ارتودنسی محسوب می‌شوند. اما اگر فقط یکی از آن‌ها آسیب ببیند، مشکل حادی بروز نمی‌کند.

  • جا به جا شدن سیم ارتودنسی یا لیگاچور فلزی:

یکی از مشکلاتی که پس از ارتودنسی بروز می‌کند، جا به جایی سیم ارتودنسی و خارج شدن آن براکت‌ها است. سیم خارج شده را به راحتی می‌توان بر سر جای خود قرار داد. همینطور امکان خم کردن سیم نیز وجود دارد تا فاصله آن از لثه و گونه افزایش یابد.

در صورتی که بخواهید بدون مراجعه به پزشک این مشکل دردناک را رفع کید، چند راه حل دارید. راحت ترین روش، قرار دادن موم ارتودنسی یا پنبه مرطوب روی انتهای سیم ارتودنسی است. این کار، میزان تحریک شدن دهان را به طور چشم گیری کاهش می‌دهد.

کلام آخر

ویزیت اولیه در سیمادنت کلینیک شامل یک ارزیابی کامل بالینی خواهد بود. بدین ترتیب که بیمار ابتدا در جریان تمامی مشکلات دهان و دندان خود از جمله پوسیدگی های احتمالی قرار می گیرد.

اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که به دنبال بهترین دندانپزشک برای زیبایی و سلامت دندان های خود با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت هستید به شما پیشنهاد می کنیم حتما به صفحه تعرفه دندانپزشکی مراجعه نمایید.

ما در وب سایت خود شرایطی را برای شما فراهم کرده ایم تا به راحتی هرچه تمام به صورت کاملا آنلاین اقدام به رزرو نوبت کنید. استفاده از خدمات آنلاین سایت مجموعه ما می تواند تجربه ای فوق العاده برای شما باشد. علاوه بر این امکان استفاده از خدمات ارتودنسی و ایمپلنت دندان نیز در مجموعه ما برای شما وجود دارد.

از اینکه تا پایان مطلب همراه ما بودید ممنونیم، امیدواریم که مواردی که ذکر کردیم برای شما مفید بوده باشد. همچنین اگر که شما نیز به شناخت انواع متخصص ارتودنسی، بهترین متخصص ارتودنسی، دکتر ارتودنسی علاقه مند هستید، پشتیبانی ما در خدمت شماست.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

به اشتراک بگذارید :
[addtoany]
مشاوره آنلاین