ارتودنسی نوجوانان همچون بزرگسالان قابلیت استفاده از انواع براکت را دارد. ارتودنسی در سن نوجوانی معمولاً یک مد برایشان تلقی میشود و کمتر نوجوانی را خواهید دید که از براکت ارتودنسی و سیمهایی که نقش بر روی دندانهایش بسته، ناراضی باشد. با این حال نوجوانانی که علاقه ای به نمایش ارتودنسی خود ندارند، میتوانند از ارتودنسی نامرئی استفاده کنند.
چند سالی است که درمان ارتودنسی دندان در میان مردمی که با ناهنجاریهای دندانی و فکی مواجه هستند، شایع شده است. این درمان سن و سال خاصی ندارد اما طرفداران این روش، بیشتر نوجوانان هستند. معمولاً نوجوانان از انجام ارتودنسی واهمه ندارند و از طرفی، سیمهای ارتودنسی را مانعی برای زیبایی خود تلقی نمیکنند. طبق تحقیقات، ارتودنسی در سن نوجوانی، به دلیل پذیرش اغلب نوجوانان، کار سادهتری است.
دوره نوجوانی را میتوان از سن ۱۱ تا ۱۵ سالگی اعلام کرد. در این سن، دندانهای دائمی رویش کردهاند و از این جهت، تمام نواقص دندانی، مشخص خواهد بود. با این که انجام ارتودنسی در سنین کودکی اهمیت بالایی دارد اما از مزیتهای ارتودنسی در سن نوجوانی، واضح بودن وضعیت دندانهای نوجوانان است. دندانهای نوجوانان همچون کودکان به سادگی حرکت میکنند و همین امر موجب کوتاه شدن طول درمان ارتودنسی خواهد شد.
از دیگر مزایای ارتودنسی نوجوانان، رشد فکین در این سنین است. از این رو اگر فردی دچار اختلالات فکی باشد، میتوان از رشد فکها در جهت اصلاح ناهنجاریهای فکی و اصلاح دندانها استفاده کرد و نیازی به انجام جراحیهای سخت فکی نیست.
برای انتخاب نوع براکت، باید ارتودنتیست بیمار را بررسی کند. با توجه به شرایط جسمی و اجتماعی فرد، براکت فلزی، براکت سرامیکی، براکت نامرئی و یا لینگوال مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از پرکاربردترین نوع ارتودنسی در نوجوانان، ارتودنسی متحرک است که با عملکردی که دارد، باعث اصلاح ناهنجاریهای فکی میشود و جهت رشد فکها را تصحیح میکند.
اگر دقت کنید، نوجوانان معمولاً از این که ارتودنسی داشته باشند، خجالت زده نمیشوند و بلعکس، از دیدن دوستان خود که بر روی دندانهایشان براکت و سیم قرارگرفته، خوششان میآید. درواقع در بین نوجوانان این عمل به یک مد تبدیل شده است. افرادی که دندانهای نامرتبی دارند با دیدن نوجوانان دیگر، ترغیب به انجام آن میشوند، چرا که در این سنین افراد اغلب توجه بیشتری به ظاهر خود دارند و زیبایی برای آنها بسیار مهم است.
با این که اغلب نوجوانان از شکل و شمایل ارتودنسی راضی هستند اما برخی از آن ها همچنان علاقه ای به ارتودنسی و سیم کشی های روی دندانهایشان ندارند. در این صورت ارتودنتیست از روش ارتودنسی نامرئی استفاده میکند. در این روش، براکت های ارتودنسی در پشت دندانها قرار میگیرد و روی ظاهر دندانها هیچ تأثیر منفی ای ندارد.
با این حال این روش برای ارتودنتیست ها روش بسیار سخت تری خواهد بود و هزینه های بالاتری را برای بیماران به دنبال دارد. از طرفی در ارتودنسی نامرئی، گفتار بیماران سخت تر خواهد شد و رعایت بهداشت دهان سخت تر میشود. غذا خوردن ممکن است باعث کج شدن و شکسته شدن ارتودنسی گردد. به طور کلی این روش در آخرین اولویت های یک متخصص ارتودنسی برای بیمار است.
نوجوانان در سنی هستند که میتوانند خوب و بد را تشخیص دهند و اگر ارتودنتیستشان از آن ها بخواهد نکاتی را رعایت کند، بسیار دقیق آن ها را انجام میدهد چرا که میتواند صلاح خویش را تشخیص دهد. از این رو انجام ارتودنسی در این سن برای ارتودنتیست ها هم کار لذت بخشی است. در طی درمان ، همچون سایر ارتودنسیها باید نکاتی را رعایت کرد.
ویزیت اولیه در سیمادنت کلینیک شامل یک ارزیابی کامل بالینی خواهد بود. بدین ترتیب که بیمار ابتدا در جریان تمامی مشکلات دهان و دندان خود از جمله پوسیدگی های احتمالی قرار می گیرد و اما انجام ایمپلنت دندان و ارتودنسی نیز میتواند برای داشتن لبخندی زیبا به شما کمک کند.
اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که به دنبال بهترین دندانپزشک و متخصص اتودنسی برای زیبایی و سلامت دندان های خود با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت هستید به شما پیشنهاد می کنیم حتما به صفحه ایمپلنت دندان مراجعه نمایید.
دکتر مسعود داودیان (متخصص ارتودنسی)، بیش از ۱۲ سال سابقه تخصصی در درمان انواع ناهنجاری های دندان و فک دارند. علاوه بر داشتن دارای بورد تخصصی، عضو هیئت مدیره ارتودنتیست های ایران و موسس انجمن ارتودنتیست های جوان بوده اند.