آیا می توان برای افراد سیگاری ایمپلنت انجام داد؟

آیا می توان برای افراد سیگاری ایمپلنت انجام داد؟

قبل از اینکه درباره ایمپلنت کردن دندان بگوییم لازم است بدانید ایمپلنت چیست؟ معمولا قبل از ایمپلنت دندان ، از طریق جراحی یا ارتودنسی دندان ناهنجاری های فک را اصلاح می کنند. سپس به کمک جراحی در فک، فلز مخصوص ایمپلنت را درون استخوان جا می دهند. این پیچ ها در جای مناسب قرار میگیرد و بعد از آن پروتزهای دندان با روکش ایمپلنت روی آنها قرار میگیرد، از این روش برای درمان دندانهای خراب و شکسته استفاده می کنند.

سیگار و دندان

یکی از مواردی که زیبایی و سلامت دندانها را تهدید می کند سیگار کشیدن است. سیگار کشیدن علاوه بر از بین بردن سلامتی افراد ، موجب زردی و پوسیدگی دندانها می شود. برای درمان این مشکل بسیاری از افراد سیگاری رو به شیوه ایمپلنت کردن دندان می آورند اما لازم است بدانید که برای این افراد مشکلاتی در سر راه ایمپلنت کردن وجود خواهد داشت.

آیا می توان برای افراد سیگاری ایمپلنت انجام داد؟

ایمپلنت کردن دندان افراد سیگاری

افرادی که به طور مرتب از سیگار استفاده می کنند مقدار قابل توجهی نیکوتین را وارد بدن خود می کنند. در زمان ایمپلنت کردن دندان ها لازم است فک شکافته شده و پایه ایمپلنت در فک کاشته شود. اما این نیکوتین سرعت جوش خوردن پایه به استخوان فک را دچار مشکل می کند. اگر پایه به درستی به استخوان فک جوش نخورد ، امکان ایمپلنت برای فرد وجود ندارد. از طرفی سیگار کشیدن موجب ورود میکروبها به دهان شده و باعث عفونت و آلودگی در اطراف پایه ها می شود.

حتی در صورت جوش خوردن درست، استفاده از سیگار دندانهای جدید را کثیف و آلوده خواهد کرد. بنابراین توصیه می شود که افراد سیگاری قبل از انجام این روش سیگار را ترک کنند. روند بهبود و درمان برای افراد سیگاری طولانی تر است و بافتهای آسیب دیده دهان و دندان و غده های براق صدمه دیده فرد سیگاری نمی توانند به درستی میکروب های موجود را از بین ببرند. بنابراین امکان عفونت در این افراد به شدت بالا میرود. اگر پایه ها نتوانند به درستی به استخوان فک جوش بخورند ، ایمپلنت لق خواهد شد و نخواهد توانست دندان ترمیم شده را در دهان نگه دارد.

بهتر این است که قبل از انجام این عمل سیگار را ترک کنید. چند هفته ای به دهان خود برای بهبودی و خروج سموم سیگار فرصت دهید و سپس به سراغ دندان پزشک رفته و از ایشان کمک بخواهید. همچنین با تایید دندان پزشک می توانید از دهان شویه های معتبر برای بهبود سلامتی دندانهای خود کمک بگیرید. آمار نشان می دهد که درافراد سیگاری، نیاز به تعویض ایمپلنت دندان بعد از پنج سال ایجاد می شود.

آیا می توان برای افراد سیگاری ایمپلنت انجام داد؟

تاثیر سیگار کشیدن بر استخوان فک

از دیگر مشکلاتی که سیگار کشیدن برای ایمپلنت کردن دندان ایجاد می کند این است که استفاده از سیگار، استخوانهای فک را تحلیل می برد. بنابراین عفونت و التهاب در لثه و استخوان فک ایجاد می شود که میتواند بسیار خطرناک هم باشد.التهاب لثه مانع از جوش خوردن ایمپلنت ها شده، پایه ها لق می شوند و تاج دندان نیز بیرون خواهد افتاد.

کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری

با وجود تمام این موارد اگر یک فرد سیگاری بخواهد از روش ایمپلنت برای بهبود وضعیت دندانهای خود استفاده کند بهتر آن است که سیگار کشیدن را ترک کند. این کار را حداقل دو هفته قبل از ایمپلنت کردن انجام دهید و تا چهار ماه بعدی به هیچ وجه از سیگار استفاده نکنید. مسواک زدن مرتب، استفاده از نخ دندان و دهان شویه مخصوص ایمپلنت و رعایت کلیه مواردی که از طرف دندانپزشک به شما توصیه می شود نقش مهمی در بهبود خواهد داشت. چنانچه به پوسیدگی و عفونت لثه دچار شدید بلافاصله به دندان پزشک مراجعه کنید و تا حد امکان برای حفظ سلامتی خود ، ریه و دندانهایتان سیگار کشیدن را کنار بگذارید تا از عوارض بعدی جلوگیری کنید.

آیا می توان برای افراد سیگاری ایمپلنت انجام داد؟

عارضه حفره خشک بعد از ایمپلنت کردن دندان

مهمترین مشکلی که بعد از ایمپلنت کردن برای افراد سیگاری ایجاد می شود عارضه ای به نام حفرۀ خشک است. این عارضه که به آن dry socket نیز گفته می شود مشکل دردناکی است. بعد از کشیدن دندانها ، در داخل فک حفره ای ایجاد می شود که لخته های خون آن را می پوشاند تا از فک و استخوان و اعصاب دهان در طول مدت درمان حفاظت کند. اگر این لخته در دهان جا به جا شود موجب ایجاد یک حفره خشک می شود. این حفره استخوان و اعصاب را در معرض صدمات قرار می دهد.

آیا می توان برای افراد سیگاری ایمپلنت انجام داد؟

جلوگیری از عارضۀ حفره خشک

اگر نمی توانید قبل از کاشت ایمپلنت سیگار را ترک کنید برای جلوگیری از ایجاد حفرۀ خشک به این موارد عمل کنید.

از patch نیکوتین و آدامس های نیکوتین دار استفاده نکنید.
دست کم یک تا دو هفته قبل از کاشت از سیگار کشیدن خودداری کنید.
از جویدن تنباکو جدا بپرهیزید.
از دندان پزشکتان بخواهید زخم را بخیه بزند.
روی محل زخم از گاز استریل استفاده کنید.
تلاش کنید عادت به سیگار کشیدن را با عادت دیگری جایگزین کنید.

اگر می خواهید لبخندی زیبا داشته باشید می توانید با انتخاب یکی از روش های ارتودنسی و یا ایمپلنت زیرنظر بهترین متخصص این کار را انجام دهید، برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی نمایند.

به این مقاله امتیاز دهید
به اشتراک بگذارید :
[addtoany]
مشاوره آنلاین