ارتودنسی در بارداری

ارتودنسی در دوران بارداری

انجام ارتودنسی در بارداری ممکن است یکی از دغدغه‌های یک خانم باردار باشد. همزمانی ارتودنسی و بارداری برای یک خانم یعنی مدیریت هر آنچه مربوط به مراقبت‌های بارداری در کنار انجام ارتونسی دندان و تحمل درد ارتودنسی در بارداری است. کنترل شرایط و مدیریت آن، تنها در صورتی امکان دارد که پیش از هر گونه اقدامی برای ارتودنسی دندان در بارداری، اطلاعات کافی از آن داشته باشید تا بهترین تصمیم را برای شروع آن بگیرید. این مقاله راهنمای خوبی برای ارتودنسی در دوران بارداری است. پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

ارتودنسی در دوران بارداری

ارتودنسی در بارداری

ارتودنسی و بارداری ممکن است در ۳ حالت همزمان شوند:

  • بانوانی که در فرآیند درمان با ارتودنسی هستند و با مشورت پزشک خود اقدام به بارداری می‌کنند.
  • خانمی که در دوران بارداری است و تصمیم به ارتودنسی می‌گیرد.
  • خانم‌هایی که در طول درمان ارتودنسی هستند و بدون تصمیم قبلی باردار می‌شوند.

فرقی نمی‌کند که کدام حالت باشد، در هر کدام از این حالت‌ها نیاز است که با متخصص ارتودنسی و پزشک زنان مشورت شود. تنها در موردی که خانم تصمیم به بارداری و ارتودنسی گرفته است معمولا به او پیشنهاد می‌شود که بعد از دوران بارداری و شیردهی به سراغ انجام ارتودنسی دندان برود. می‌دانید که تحمل زنان باردار کمی با شرایط عادی متفاوت است، بنابراین بهتر است که یک چالش را حل و بعد به سراغ دیگری بروند.

بهترین روش ارتودنسی در بارداری

خانم‌هایی که باردار هستند یا قصد دارند در آینده نزدیک باردار شوند، همواره از بی خطر بودن استفاده از بریس‌های ارتودنسی در طول دوره بارداری نگران می‌باشند اما جای نگرانی نیست. معمولا انجام ارتودنسی برای هیچ کسی شبیه دیگری انجام نمی‌شود. از آن‌جا که وضعیت دندان‌ها و ترجیحات افراد با هم متفاوت است؛ باید روش‌های مختلفی برای هر کدام از آن‌ها در نظر گرفته شود تا نتیجه ایده آل حاصل شود.

در مورد خانم‌‌های باردار علاوه بر ۲ مورد قبل، نیازهای ویژه و حالات خلقی خاص او هم در انتخاب روش تاثیر می‌گذارد اما به صورت کلی بهترین روش ارتودنسی برای خانم‌های باردار یکی از دو روش زیر است:

ارتودنسی دندان ثابت و معمولی

یکی از رایج‌ترین انواع روش های ارتودنسی استفاده از بریس‌های فلزی است که ثابت هستند و با کمک سیم‌های قوس‌دار به دندان وصل می‌شوند و ثابت روی دندان‌ها قرار می‌گیرند و حدود یک ماه یک بار بیمار با مراجعه به متخصص ارتودنسی، پیچ بریس را محکم می‌کنند و فشار روی دندان قرار می‌گیرد. این روش تاثیر فوق العاده‌ای در روند درمان بیمار دارد.

ارتودنسی در دوران بارداری

ارتودنسی دندان متحرک

دومین روشی که برای خانم‌های باردار پیشنهاد می‌شود، ارتودنسی با روش ارتودنسی متحرک است. در این نوع روش ارتودنسی، پلاک متحرک درون دهان قرار می‌گیرد و از آن‌جا که این پلاک شفاف طراحی شده است، ارتودنسی نامرئی نام گرفته است و برای افراد دیگر قابل تشخیص نیست.

بنابر باور غلط ارتباط مستقیمی بین ارتودنسی و سزارین یا ارتودنسی و زایمان طبیعی وجود ندارد. بنابراین تفاوتی در روش‌های زایمان وجود ندارد. به صورت کلی متخصص ارتودنسی به میزان طاقت و تحمل فرد در فرآیند ارتودنسی توجه می‌کند و بر اساس آن روش ارتودنسی را تعیین می‌کند.

اصلاح طرح لبخند

ارتودنسی قبل از بارداری

قصد ارتودنسی و حاملگی را به صورت همزمان دارید؟ باید بدانید که بارداری می‌تواند بر عوامل مختلفی در بدن تاثیر بگذارد که از جمله آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • تورم لثه و التهاب آن
  • تاثیر تغییرات هورمونی بر جابه جایی دندان‌ها
  • تغییر عادات غذایی که تاثیر مستقیم بر آنجام فرآیند ارتودنسی دارد
  • امکان وجود ویار و تغییرات غذایی بر ارتودنسی
  • تاثیر داروهای تجویز شده در دوران بارداری و جابه جایی ارتودنتیک

با توجه به تمام این موارد پیشنهاد می‌کنیم ارتودنسی قبل از بارداری انجام شود یا انجام آن به بعد از زایمان و دوره شیردهی نوزاد موکول شود.

امروزه به افراد باردار توصیه می‌شود از مصرف بسیاری غذاها و داروها خودداری کرده و از انجام برخی فعالیت‌ها اجتناب نمایند. خوشبختانه، استفاده از بریس‌های ارتودنسی به هیچ وجه در طول دوره بارداری خطرناک نیست. مسلماً لازم است در هنگام استفاده از این بریس‌ها اقدامات مراقبتی لازم انجام شده و درباره نحوه مراقبت از دندان‌ها با پزشک معالج صحبت شود. به هر حال، معمولاً استفاده از بریس‌های ارتودنسی در تمام طول مدت بارداری خانم‌ها یک درمان بی خطر و ایمن است.

آشنایی با ارتودنسی در بارداری

هزینه ارتودنسی بارداری

هزینه ارتودنسی در دوران بارداری به عوامل مختلفی بستگی دارد. در مقاله هزینه ارتودنسی می‌توانید قیمت روش‌های مختلف را به تفکیک ببینید. از عوامل تاثیرگذار در قیمت ارتودنسی می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • تجربه و مهارت متخصص ارتودنسی
  • کلینیک دندانپزشکی
  • مشکل دندان‌ها
  • روش ارتودنسی
  • مدت زمان ارتودنسی و غیره.

جمع بندی

آن‌چه در این مقاله خواندید:

  • پیش از انجام ارتودنسی در کنار بارداری، مشورت با متخصص زنان و متخصص ارتودنسی اهمیت فراوانی دارد.
  • بهترین روش‌های ارتودنسی بارداری، ارتودنسی با روش ثابت و معمولی و ارتودنسی با روش متحرک است.
  • التهاب لثه یکی از تاثیرات بارداری در ارتودنسی است.
  • هزینه ارتودنسی بارداری، به عوامل مختلفی مثل تجربه و مهارت متخصص، مشکل دندان‌های بیمار و غیره بستگی دارد.
ارتودنسی در بارداری

ارتودنسی در بارداری امکان پذیر است؟

بین ارتودنسی دندان و بارداری، ارتباط قطعی وجود ندارد و به نظر نمی‌رسد که ارتودنسی در زمان بارداری ممنوع باشد اما حتما لازم است پیش از شروع ارتودنسی با پزشک زنان و متخصص ارتودنسی مشورت شود.

ارتودنسی برای بارداری ضرر دارد؟

نه! ارتودنسی برای خانم‌های باردار ضرری ندارد. ممکن است خانم‌های باردار درد بیشتری تحمل کنند و آن هم به دلیل تغییرات هورمونی است که ممکن است حساس‌تر باشند.

رای شما ثبت شد
به اشتراک بگذارید :
[addtoany]
مشاوره آنلاین