راهکارهای مختلفی برای ترمیم شکستگی دندان است که هر کدام از آنها هزینه های مختلفی را درخواست می کنند و مزیت های گوناگونی دارد. معمولا نوع شکستگی دندان، پزشک را قادر می سازد که مناسب ترین روش را برای ترمیم در نظر بگیرد. در صورت بروز هرگونه شکستگی سعی کنید بلافاصله اقدامات لازم را انجام دهید.
در این بخش سعی داریم راهکارهای مفید را برای ترمیم شکستگی دندان ارائه دهیم. هر کدام از این روش ها دارای برخی مزیت و معایب می باشد و البته هزینه ی درخواستی برای هر کدام از روش های ترمیم نیز بسیار متفاوت است. دندان آسیب دیده را نکشید، کشیدن دندان باید زمانی که دیگر هیچ راهکاری نمانده صورت گیرد. اگر دندانی شکسته یا پوسیده به دنبال راه چاره باشید. معمولا ترک خوردگی یا شکستگی دندان ممکن است سطحی باشد ولی اگر مراقبت های لازم صورت نگیرد ممکن است ریشه ی دندان آسیب ببیند، به همین دلیل در صورت بروز هرگونه حادثه ابتدا سعی کنید به فکر چاره باشید. برای ترمیم شکستگی دندان روش های مختلفی موجود است معمولا پزشک مربوط می تواند بهترین راهکار را با توجه به نوع شکستگی به کار گیرد. شکستگی دندان ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد و البته نحوه ی شکستگی می تواند متغیر باشد. در بخش بعدی به انواع شکستگی در دندان اشاره کرده ایم. اگر اقدامات لازم برای ترمیم را هر چه سریعتر انجام دهید هم درد کمتری را احساس خواهید کرد و هم هزینه های کمتری را صرف خواهید کرد.
همچنین بخوانید : اینله و انله دندان
از مهمترین انواع شکستگی دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
موارد یاد شده مهمترین انواع شکستگی را تشکیل می دهد معمولا برای درمان همه ی این نوع شکستگی ها روش های مختلفی در دست است.
همچنین بخوانید: ایمپلنت
بادینگ یکی از روش های مناسب برای ترمیم شکستگی دندان است. زمانی می توان از این روش استفاده کرد که شکستگی در دندان های جلویی رخ دهد معمولا مواد به کار رفته برای آن می تواند مختلف باشد. پزشکان ترجیح می دهند بیشتر از انواع کامپوزیت ها استفاده کنند. استفاده از این روش علاوه بر زیبایی دندان مقاومت لازم را نیز به وجود می آورد برای متصل ساختن مواد بادینک به طور معمول از امواج فرابنفش استفاده می کنند. روکش از دیگر روش های به کار رفته برای درمان دندان های شکسته است. زمانی که دندان دچار پوسیدگی می شود یا بنا به هر دلیل شکسته می شود می توان با استفاده از روکش اقدامات ترمیم آن را انجام داد.
همچنین بخوانید: ارتودنسی پیشگیری
پولیش مینای دندان از دیگر روش های به کار رفته برای ترمیم شکستگی دندان است. این روش زمانی کارایی دارد که شکستگی سطحی است و ریشه ی دندان تحت تاثیر قرار نگرفته است. به سادگی با استفاده از پولیش مینای دندان می توان ترک به وجود آمده را از بین برد و سطح دندان را صاف کرد، معمولا این روش به همراه باندینگ همراه است. در روش ونیز ماده ای از جنس سرامیک و یا کامپوزیت بر روی دندان قرار می گیرد که هم رنگ آن می باشد و نواقص دندان را پوشش می دهد این روش معمولا برای ترمیم دندان های جلویی کاربرد دارد. استفاده از روش ونیز علاوه بر زیبایی دندان بعد از ترمیم، دوام بسیار آن است. اگر از بهداشت و مراقبت لازم بعد از ونیز به طور منظم صورت گیرد برای مدت طولانی نیاز به تجدید ترمیم نخواهید داشت. هزینه های درخواستی برای ونیر با توجه به نوع ماده ی به کار رفته متغیر است.
همچنین بخوانید: ارتودنسی
ایمپلنت یا کاشت دندان راهکاری برای نجات دندان آسیب دیده نیست. این روش زمانی به کار می رود که موارد ذکر شده در قسمت بالا کارایی نداشته باشد، اگر پوسیدگی دندان به گونه ای باشد که به ریشه راه یابد و تحت هیچ شرایطی امکان ترمیم شکستگی دندان موجود نباشد می توان از ایمپلنت استفاده کرد. در این روش که همراه با جراحی صورت می گیرد، پین هایی از جنس تیتانیوم جای دندان شکسته را می گیرد. هزینه های درخواستی برای ایمپلنت نیز معمولا نسبت به سایر روش ها بیشتر است. پزشک مربوطه با انجام ارزیابی های لازم در صورت نیاز مشخص می کند که آیا نیاز به ایمپلنت است یا نه؟ اگر بودجه ی کافی برای این منظور ندارید معمولا در بسیاری از کلینیک ها می توان به صورت اقساطی نیز هزینه های لازم را پرداخت کرد.
عصب کشی دندان از اصلی ترین روش برای ترمیم شکستگی دندان است، اگر پوسیدگی و التهاب به وجود آمده حاد باشد معمولا این روش مورد استفاده قرار می گیرد. ریشه ی دندان در عصب کشی ترمیم می شود و تاجی بر روی دندان قرار داده می شود که بتواند فشارهای به وجود آمده را تحمل کند. عصب کشی در چندین جلسه انجام می شود. استفاده از تاج به ویژه بر روی دندان های جویدنی بسیار معمول است. با به کار بردن تاج می توان از دندان برای مدت طولانی مراقبت کرد و همچنین ظاهری زیبا به آن بخشید. روش های مطرح شده برای ترمیم شکستگی دندان هر کدام دارای مزیت ها و هزینه های مختلفی است و در بیشتر اوقات نوع شکستگی مشخص می کند که کدام روش می تواند تاثیر گذاری بهتری داشته باشد. زمانی که دندان بنا به هر دلیلی دچار شکستگی می شود بلافاصله اقدامات لازم برای ترمیم آن را انجام دهید زیرا در غیر این صورت آسیب به وجود آمده تشدید می یابد و ممکن است سبب ایجاد دردهای مزمن نیز گردد. هزینه ی درمان دندان های آسیب دیده که با گذر زمان تشدید یافته اند به مراتب بیشتر خواهد بود.
مقاله بررسی مضرات خالی بودن دندان از دست رفته را نیز مطالعه کنید.