آیا کامپوزیت ها می توانند باعث پوسیدگی دندان ها شوند؟

تاثیر ایمپلنت بر پوسیدگی دندان ها
۰
(۰)

کامپوزیت ها یکی از جدیدترین روش ها هستند که برای زیباتر کردن دندان ها و رفع عیوب ظاهری دندان ها بکار برده می شوند. با اینکه این روش معایب بسیار کمی دارد و از هر لحاظ روش خوبی است، اما گاهی کامپوزیت دندان به علل مختلف می توانند سبب ایجاد مشکلاتی همچون پوسیدگی در دندان ها شوند.

کامپوزیت چیست؟

داشتن لبخندی زیبا، می توان چهره شما را زیباتر و شاداب تر نشان دهد. اما ایجاد برخی از مشکلات ظاهری در دندان ها همچون شکستگی دندان، ایجاد لک بر روی دندان و نامرتب بودن دندان ها، سبب ایجاد چهره ای ناخوشایند می شود. بنابراین کامپوزیت ها یکی از بهترین روش ها برای پوشاندن این عیوب می باشد که لبخندی زیبا را برای شما به وجود می آورد. در واقع کامپوزیت ها نوعی خمیر هستند که از ماه ماتریکسی رزینی ساخته می شوند و با نور بر روی دندان ها قرار داده می شود. کامپوزیت ها با توجه به رنگ سایر دندان ها ساخته شده و بر روی آنها قرار می گیرند تا دندان ها ظاهری طبیعی داشته باشند. از سوی دیگر، کامپوزیت ها دارای استحکام بالایی هستند و روشی سریع و معمولا بی خطر، برای زیباتر نمودن دندان ها است. جهت مشاهده هزینه کامپوزیت دندان می توانید روی عبارت تعرفه دندانپزشکی کلیک کنید.

 پوسیدگی دندان با کامپوزیت ها

پوسیدگی دندان با کامپوزیت ها

این سوال ممکن است برای بسیاری از افراد پیش آید که آیا پوسیدگی دندان با کاموزیت تا چه حد محتمل است. متاسفانه بسیاری از افراد تصور می کنند که پس از کامپوزیت کردن، دندان ها دیگر نیازی به مراقبت ندارند و همین امر سبب ایجاد مشکلاتی همچون پوسیدگی برای دندان ها می شود. در واقع باید بدانید که پس از تراشیدن مینای دندان، فاصله بین روکش کامپوزیت و لثه بیشتر شده و از سوی دیگر، با احتمال لب پر شدن دندان ها نیز بیشتر وجود دارد که همه این عوامل باعث پوسیدگی دندان ها می شوند. در واقع به علت جمع شدن مواد غذایی در مابین روکش کامپوزیت و لثه، باکتری ها در دهان و دندان رشد کرده و احتمال پوسیدگی در دندان ها بیشتر می شود. بنابراین برای کاهش احتمال پوسیدگی دندان پس از کامپوزیت، باید بهداشت دهان و دندان رعایت شده و هر چند وقت یکبار برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت دندان و کامپوزیت ها بررسی شود.

اگر دندان ها پیش از روکش کامپوزیت تمیز نشده و صیقل داده نشوند، دندان ها دچار پوسیدگی می شوند. بنابراین یکی دیگر از نکاتی که باید برای انجام کامپوزیت به آن دقت کنید، انتخاب دندانپزشکی با تجربه و متبحر است که این چنین مشکلاتی برای دندان ها به وجود نیاید.

آیا امکان برداشتن کامپوزیت ها وجود دارد؟

اگر کامپوزیت باعث ایجاد مشکلاتی همچون پوسیدگی برای دندان ها شود، باید کامپوزیت را از روی دندان ها حذف کرد. باید بدانید که برداشتن کامپوزیت با توجه به نوع عملکرد دندانپزشک تعیین می شود. در واقع گاهی اوقات، می توان بدون تراشیدن مینای دندان و آسیب رساندن به دندان ها، کامپوزیت را از روی دندان حذف کرد. بنابراین در این حالت می توانید به راحتی کامپوزیت را حذف کرده و مشکلات به وجود آمده برای دندان ها را به حداقل برسانید. دقت کنید که در صورتی که برای حذف کامپوزیت به تراشیدن مینای دندان نیاز باشد، در این حالت دندان ها بدون روکش شده و همین امر سبب ایجاد مشکلاتی همچون پوسیدگی برای دندان ها می شود.

از جمله خدمات کلینیک دندانپزشکی سیمادنت اصلاح طرح لبخند ، ارتودنسی و ایمپلنت است. شما عزیزان برای دریافت نوبت آنلاین میتوانید به صفحه ی نوبت دهی اینترنتی مراجعه کنید.

افرادی که برای انجام کامپوزیت مناسب نیستند

متاسفانه بسیاری از مشکلاتی که برای دندان ها پس از کامپوزیت بوجود می آیند به این دلیل است که همه افراد نمی توانند از کامپوزیت ها برای روکش کردن دندان ها استفاده کنند. اگر شخص دچار بیماری های دهان و دندان همچون مشکلات لثه ای، باشد بیمار نباید از این روش برای زیبا کردن دندان ها استفاده نماید.
اگر دندان ها مقدار قابل توجهی از ساختار خود را از دست داده باشند و یا دندان ها خیلی پر شده باشند، ضعیف شده و آنقدر استحکام ندارند تا پس از کامپوزیت، عملکرد قابل توجهی داشته باشند.
اگر مینای دندان به علت دندان قروچه یا مشکلات این چنینی از بین رفته باشد، نمی توان از کامپوزیت استفاده نمود.
افرادی که دارای دندان های کج و نامرتب باشند نباید از این روش استفاده کنند.

افرادی که برای انجام کامپوزیت مناسب نیستند

مراقبت های بهداشتی پس از کامپوزیت

همانگونه که گفته شد، انجام مراقبت های پس از کامپوزیت، می تواند از پوسیدگی دندان با کامپوزیت جلوگیری کند.

  • برای تمیز کردن دندان ها حتما باید از مسواک به صورت مرتب استفاده کنید.
  • باید بدانید که مسواک به تنهایی نمی تواند دندان ها را تمیز کند، بنابراین باید به همراه مسواک از نخ دندان نیز استفاده نمود تا مواد غذایی لابلای دندان ها به راحتی تمیز شده و احتمال پوسیدگی دندان ها کاهش یابد.
  • خوردن مواد غذایی سفت، همچون آجیل باید پس از کامپوزیت حذف شود زیرا این کار سبب ایجاد ساییدگی و افزایش احتمال پوسیدگی در دندان ها می شود.
  • حتما پس از خوردن مواد غذایی رنگی همچون چای، قهوه و هر وعده غذایی باید مسواک بزنید تا روکش ها رنگ نگیزند و دندان ها تمیز شوند.
  • تغییر رنگ در بیشتر دندان ها می تواند پس از کامپوزیت به وجود آید که پس از مدتی باید دندان ها را پولیش نمود.
  • باید هر چند وقت یکبار برای معاینه و چکاپ دندان ها به دندانپزشک مراجعه نمود تا دندان ها و کامپوزیت ها به دقت چک شوند.
  • افرادی که به استعمال دخانیات عادت دارند باید بدانند که استعمال هرگونه دخانیات بر روی کامپوزیت، ممنوع است.
  • استفاده از برخی دهانشویه های تجویز شده توسط پزشک می تواند سبب کم شدن باکتری ها در دهان و دندان شده و احتمال پوسیدگی را کاهش دهد.
dental composite

نکاتی در رابطه با کامپوزیت دندان ها

  • هرگاه کامپوزیت به هر علتی دچار خرابی شد، می توان آن را تعویض کرد. اگر کامپوزیت ها دچار شکستگی یا پوسیدگی شوند می توانند توسط پزشک جایگزین شوند.
  • طول عمر کامپوزیت ها با رعایت بهداشت دهان و دندان رابطه بسیار مستقیمی دارد. در این صورت کامپوزیت ها حداقل دارای ۱۰ سال عمر خواهند بود.
  • اگر کامپوزیت ها از جنس نامرغوبی تهیه شده باشند یا پزشک نتواند آنها را به درستی بر روی دندان ها قرار دهد، علاوه بر پوسیدگی می تواند سبب مشکلاتی همچون تورم لثه ها، سایش، لق شدن دندان ها، تخریب دندان و از بین رفتن بافت لثه و دندان ها شود. بنابراین در انتخاب پزشک و مرکزی که برای کامپوزیت به آنجا مراجعه می کنید باید خیلی دقت کنید زیرا می تواند سبب ایجاد مشکلات غیر قابل جبرانی شود.
  • اگر کامپوزیت بدون تراش دندان ها بر روی آنها قرار گیرد، روشی بدون ضرر است.
  • کامپوزیت ها روشی بسیار ارزان تر نسبت به سایر روش های زیبایی دندان هستند و از این رو بسیار عالی هستند.
  • دندانپزشکی که کار کامپوزیت دندان ها را انجام می دهد، باید دارای تبحر بسیار بالایی باشد.
  • کامپوزیت بیشتر برای دندان های جلویی به کار برده می شود تا ظاهر دندان ها را بهبود ببخشد و لبخندی زیبا را برای شما به ارمغان آورد.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

به اشتراک بگذارید :
[addtoany]
مشاوره آنلاین