کامپوزیت ها یکی از جدیدترین روش ها هستند که برای زیباتر کردن دندان ها و رفع عیوب ظاهری دندان ها بکار برده می شوند. با اینکه این روش معایب بسیار کمی دارد و از هر لحاظ روش خوبی است، اما گاهی کامپوزیت دندان به علل مختلف می توانند سبب ایجاد مشکلاتی همچون پوسیدگی در دندان ها شوند.
داشتن لبخندی زیبا، می توان چهره شما را زیباتر و شاداب تر نشان دهد. اما ایجاد برخی از مشکلات ظاهری در دندان ها همچون شکستگی دندان، ایجاد لک بر روی دندان و نامرتب بودن دندان ها، سبب ایجاد چهره ای ناخوشایند می شود. بنابراین کامپوزیت ها یکی از بهترین روش ها برای پوشاندن این عیوب می باشد که لبخندی زیبا را برای شما به وجود می آورد. در واقع کامپوزیت ها نوعی خمیر هستند که از ماه ماتریکسی رزینی ساخته می شوند و با نور بر روی دندان ها قرار داده می شود. کامپوزیت ها با توجه به رنگ سایر دندان ها ساخته شده و بر روی آنها قرار می گیرند تا دندان ها ظاهری طبیعی داشته باشند. از سوی دیگر، کامپوزیت ها دارای استحکام بالایی هستند و روشی سریع و معمولا بی خطر، برای زیباتر نمودن دندان ها است. جهت مشاهده هزینه کامپوزیت دندان می توانید روی عبارت تعرفه دندانپزشکی کلیک کنید.
این سوال ممکن است برای بسیاری از افراد پیش آید که آیا پوسیدگی دندان با کاموزیت تا چه حد محتمل است. متاسفانه بسیاری از افراد تصور می کنند که پس از کامپوزیت کردن، دندان ها دیگر نیازی به مراقبت ندارند و همین امر سبب ایجاد مشکلاتی همچون پوسیدگی برای دندان ها می شود. در واقع باید بدانید که پس از تراشیدن مینای دندان، فاصله بین روکش کامپوزیت و لثه بیشتر شده و از سوی دیگر، با احتمال لب پر شدن دندان ها نیز بیشتر وجود دارد که همه این عوامل باعث پوسیدگی دندان ها می شوند. در واقع به علت جمع شدن مواد غذایی در مابین روکش کامپوزیت و لثه، باکتری ها در دهان و دندان رشد کرده و احتمال پوسیدگی در دندان ها بیشتر می شود. بنابراین برای کاهش احتمال پوسیدگی دندان پس از کامپوزیت، باید بهداشت دهان و دندان رعایت شده و هر چند وقت یکبار برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت دندان و کامپوزیت ها بررسی شود.
اگر دندان ها پیش از روکش کامپوزیت تمیز نشده و صیقل داده نشوند، دندان ها دچار پوسیدگی می شوند. بنابراین یکی دیگر از نکاتی که باید برای انجام کامپوزیت به آن دقت کنید، انتخاب دندانپزشکی با تجربه و متبحر است که این چنین مشکلاتی برای دندان ها به وجود نیاید.
اگر کامپوزیت باعث ایجاد مشکلاتی همچون پوسیدگی برای دندان ها شود، باید کامپوزیت را از روی دندان ها حذف کرد. باید بدانید که برداشتن کامپوزیت با توجه به نوع عملکرد دندانپزشک تعیین می شود. در واقع گاهی اوقات، می توان بدون تراشیدن مینای دندان و آسیب رساندن به دندان ها، کامپوزیت را از روی دندان حذف کرد. بنابراین در این حالت می توانید به راحتی کامپوزیت را حذف کرده و مشکلات به وجود آمده برای دندان ها را به حداقل برسانید. دقت کنید که در صورتی که برای حذف کامپوزیت به تراشیدن مینای دندان نیاز باشد، در این حالت دندان ها بدون روکش شده و همین امر سبب ایجاد مشکلاتی همچون پوسیدگی برای دندان ها می شود.
از جمله خدمات کلینیک دندانپزشکی سیمادنت اصلاح طرح لبخند ، ارتودنسی دندان و ایمپلنت دندان است. شما عزیزان برای دریافت نوبت آنلاین میتوانید به صفحه ی نوبت دهی اینترنتی مراجعه کنید.
متاسفانه بسیاری از مشکلاتی که برای دندان ها پس از کامپوزیت بوجود می آیند به این دلیل است که همه افراد نمی توانند از کامپوزیت ها برای روکش کردن دندان ها استفاده کنند. اگر شخص دچار بیماری های دهان و دندان همچون مشکلات لثه ای، باشد بیمار نباید از این روش برای زیبا کردن دندان ها استفاده نماید.
اگر دندان ها مقدار قابل توجهی از ساختار خود را از دست داده باشند و یا دندان ها خیلی پر شده باشند، ضعیف شده و آنقدر استحکام ندارند تا پس از کامپوزیت، عملکرد قابل توجهی داشته باشند.
اگر مینای دندان به علت دندان قروچه یا مشکلات این چنینی از بین رفته باشد، نمی توان از کامپوزیت استفاده نمود.
افرادی که دارای دندان های کج و نامرتب باشند نباید از این روش استفاده کنند.
همانگونه که گفته شد، انجام مراقبت های پس از کامپوزیت، می تواند از پوسیدگی دندان با کامپوزیت جلوگیری کند.
دکتر مسعود داودیان (متخصص ارتودنسی)، دارای بورد تخصصی ارتودنسی با بیش از ۱۵ سال سابقه در درمان انواع ناهنجاریهای دندان و فک و عضو هیئت مدیره ارتودنتیستهای ایران و موسس انجمن ارتودنتیستهای جوان هستند.