معرفی انواع روکش دندان

مزیت های روکش سرامیکی دندان

انواع روکش دندان بر اساس مقاومت و جنسی که در آنها استفاده شده، متفاوت می باشند. روکش ها به نوع تمام سرامیکی، سرامیکی فلزی و تمام فلزی دسته بندی می شوند هرچند که روکش های دیگری با نام پرسلاین این روزها در بازار به چشم می‌ خورند.

هر کدام از انواع روکش دارای ویژگی های مشخصی می باشند و دارای کاربردهای خاصی هستند. به عنوان مثال برای دندان های جلویی اغلب از روکش های تمام سرامیکی استفاده می شود چرا که نیمه شفاف هستند. در مقابل برای دندان‌ های آسیایی روکش های سرامیکی فلزی توصیه می‌ شود چرا که میزان تحمل آنها در برابر فشارهای بالا بیشتر است.

انواع روکش دندان

انواع روکش دندان

دندان ها یکی از اعضای اصلی و مهم بدن محسوب می شوند که نبود آنها زندگی را برای ما دشوارتر می کند. در برخی شرایط این مرواریدهای سفید رنگ دچار آسیب شده و زیبایی و سلامت خود را از دست می دهند. برای برطرف کردن این مشکل می بایست درمان هایی همچون عصب کشی و پر کردن را پیش بگیرید.

یکی از مراحل درمان روکش کردن دندان ها می باشد هر چند که این روزها این روش به عنوان یکی از درمان های زیبایی نیز در این ناحیه از صورت انجام می شود. برای روکش دندان انواع مختلفی را می توان عنوان نمود که در مطلب امروز سعی خواهیم کرد به بررسی آنها بپردازیم. قبل از اینکه این درمان را آغاز کنید می بایست هدف خود را از روکش کردن دندان های خود در نظر بگیرید.

انواع روکش دندان بر اساس جنس و مقاومت آنها متفاوت می باشد که می توان به روکش های تمام سرامیکی، سرامیکی فلزی، تمام فلزی و چند مورد دیگر اشاره کرد. هر کدام از این روکش ها دارای ویژگی های مشخصی می باشند و در مقابل هزینه هر کدام از آنها نیز متفاوت می باشد.

انواع روکش دندان براساس جنس

روکش دندان یکسره

روکش دندان یکسره نوعی روکش دندانی موقت و فوری است که برای زمانی که در حال درمان تعداد زیادی از دندان‌ها به صورت همزمان هستید، مناسب است. این روکش تا زمانی که روکش‌های اصلی مانند کامپوزیت یا لمینت آماده نشده‌اند، به عنوان یک راه حل فوری مورد استفاده قرار می‌گیرد. روکش‌های دندانی یک سره نیز نوعی کامپوزیت فوری و قابل حرکت هستند که بسیاری از افراد آن‌ها را با نام تجاری “اسنپ آن اسمایل” می شناسند.

روکش تمام سرامیکی از انواع روکش دندان

از انواع روکش دندان می توان به نوع تمام سرامیکی آن اشاره کرد. روکش های تمام سرامیکی از مزیت‌ های بسیاری برخوردار هستند. اغلب از این روکش ها برای ترمیم دندان های جلویی استفاده می شود. نکته مهم و قابل توجه این است که این نوع روکش علاوه بر استحکامی که دارند از زیبایی خاصی نیز برخوردار می باشند.

با مشاهده این نوع روکش متوجه خواهید شد که شباهت بسیاری از لحاظ زیبایی با مینای دندان دارند. نکته مهم و قابل توجه این است که در روکش های تمام سرامیکی از هیچگونه فلزی استفاده نمی شود بنابراین هیچ گونه حساسیتی در دندان ایجاد نخواهد شد.

از مهمترین انواع روکش های تمام سرامیکی می‌ توان به نوع زیرکونیا اشاره کرد که جزء زیر مجموعه این روکش ها محسوب می‌ شود. این روکش دارای استحکام بالایی است اما با توجه به اینکه به تازگی کشف شده به طور فراگیر استفاده نمی شود. اگر می خواهید که روکش دندان طوری انتخاب انجام شود که شباهت بسیاری به دندان‌ های واقعی داشته باشد ما به شما نوع تمام سرامیکی را پیشنهاد می کنیم. در ادامه در رابطه با مزیت‌های این روکش اطلاعاتی در اختیار شما قرار می دهیم.

مزیت های روکش سرامیکی دندان

مزیت های روکش سرامیکی از انواع روکش دندان

همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم در میان انواع روکش دندان نوع تمام سرامیکی دارای مزیت های بسیاری است. این نوع از روکش که اغلب به رنگ سفید و نیمه شفاف می باشد به راحتی با هر رنگ صورت، قابلیت تطبیق دارد. نکته مهم و قابل توجه در رابطه با روکش های تمام سرامیکی این موضوع است که به هیچ عنوان دچار تغییر رنگ نمی شوند بنابراین متخلخل نیستند و همچنین عزیزان می توانند از آن برای دندان های بخش جلویی استفاده کنند.

این قسمت از دندان ها در زمان صحبت کردن بیشتر در دید می باشند. بنابراین روکش تمام سرامیکی بهترین انتخاب خواهند بود. این نوع روکش های سرامیکی دارای عمر طولانی تری می باشند و می توانند در مدت زمان طولانی تر زیبایی را به دندان های شما ببخشند. نکته مهم در رابطه با این روکش ها این موضوع است که به مراقبت بیشتری نیاز دارند چرا که نسبت به نوع فلزی و نوع سرامیکی فلزی دارای استحکام کمتری هستند.

روکش دندان سرامیکی فلزی

عوارض روکش دندان

مانند هر روش دیگر ممکن است که روکش دندان با عوارضی همراه باشد. عوارض روکش دندان اغلب به علت نادرست انجام شدن این روش یا عدم رعایت مراحل مراقبت پس از آن به وجود می‌آید. این مشکلات شامل مشکلات روکش دندان عصب کشی شده و هم مشکلات روکش دندان پر شده می‌شوند.

درست انجام نشدن عمل روکش دندان می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند ناسازگاری با سایر دندان‌ها، احتمال ناپایداری و افتراق زودهنگام روکش شود. همچنین، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان پس از نصب روکش می‌تواند منجر به عفونت‌ها و التهابات شود. در ادامه با ما همراه باشید تا عوارض روکش دندان را برای شما بیان کنیم.

پوسیدگی دندان

اگر روکش دندان به درستی نصب نشود، میکروب‌ها و مواد غذایی ممکن است زیر آن نفوذ کرده و باعث پوسیدگی دندان شوند. بنابراین، توصیه می‌شود که عمل روکش دندان را به متخصص پروتز ماهر بسپارید تا از کیفیت عمل اطمینان حاصل شود. پس از نصب روکش، جابجا کردن آن بسیار سخت است، بنابراین نیاز به دقت کافی در انجام این کار وجود دارد.

اندازه نامناسب روکش دندان

روکش دندان باید در ابعاد ارتفاع و عرض به طور مناسب باشد. اندازه نامناسب می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. از نظر عرض، روکش باید فاصله‌ای با دندان‌های مجاور داشته باشد تا تمیز کاری با نخ دندان به راحتی انجام شود. اگر به دندان مجاور بچسبد، گیر غذایی ایجاد شده و ممکن است با نخ دندان حل نشود. این مواد غذایی باقی‌مانده باعث پوسیدگی و بوی بد در دهان می‌شوند. از نظر ارتفاع نیز، روکش نباید خیلی کوتاه یا بلند باشد تا مشکلات جلوگیری شود.

بروز عفونت

احتمال بروز عفونت پس از روکش دندان وجود دارد، به خصوص اگر مراقبت‌های لازم برای تمیزی محیط دهان قبل از نصب روکش انجام نشده باشد. برای جلوگیری از این مشکل، متخصص پروتز باید قبل از نصب روکش، آن قسمت را به دقت تمیز کند و اطمینان حاصل کند که هیچ ذره خارجی یا عاملی که ممکن است به عفونت منجر شود، در آن ناحیه از دندان وجود ندارد.

روکش دندان سرامیکی فلزی از انواع روکش دندان

در میان دیگر انواع روکش دندان می توان به نوع سرامیکی فلزی اشاره کرد که در آن علاوه بر فلز از سرامیک نیز استفاده شده است. هسته اصلی این روکش را فلز تشکیل می‌ دهد و لایه‌ هایی از جنس سرامیک آن را می‌ پوشانند که در نتیجه علاوه بر زیبایی می تواند مقاومت بیشتری در برابر فشارهای مختلف داشته باشد.

این نکته را فراموش نکنید که این روکش ها که با نام پی اف ام نیز شناخته می شوند، برای کسانی که دندان‌ های مقاوم می‌ خواهند کاربرد بیشتری دارد. اغلب این روکش ها در قسمت دندان‌ های جلویی استفاده نمی‌ شوند چرا که دارای رنگ تیره تری نسبت به نوع سرامیکی می باشد و این رنگ به دلیل استفاده از فلز در هسته آنها است. این نوع روکش نیز دارای مزیت‌ های بسیاری است که در بخش بعدی آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.

مزایای استفقاده از روکش سرامیکی و فلزی

مزیت های روکش سرامیکی فلزی

روکش دندان سرامیکی فلزی که از انواع روکش دندان می باشد دارای مزیت های بسیاری است. این روکش ها از مقاومت بیشتری نسبت به نوع سرامیکی برخوردار هستند چرا که از فلز در آنها استفاده شده است. از این روکش ها برای دندان های آسیا که فشار بیشتری تحمل می کنند استفاده می شود بنابراین می توانید در صورت وجود مشکلاتی در این قسمت از دندان ها از این روکش ها استفاده کنید.

لب پر نشدن از ویژگی های آنها است چرا که دارای ساختار محکم و مقاومی می باشند هر چند که روکش های تمام سرامیکی سریع دچار شکستگی می‌ شوند. نکته مهم و قابل توجه این است که اغلب از روکش های سرامیکی فلزی برای مشکلاتی مانند کجی دندان‌ ها و همچنین دندان قروچه استفاده می‌ شود؛ اما اگر دچار ناهمراستایی در دندان‌ ها هستید این نوع روکش بهترین انتخاب برای شما شناخته می شود.

روکش تمام فلزی

روکش تمام فلزی از انواع مختلف روکش دندان

در کنار روکش های تمام سرامیکی و سرامیکی فلزی نوع دیگری از انواع روکش دندان را می توان مورد استفاده قرار داد که به عنوان روکش دندان با جنس تمام فلزی شهرت دارند. نکته مهم و قابل توجه در مورد اینگونه از روکش ها این است که در دو نوع قابل استفاده می باشند. بخشی از این روکش ها از جنس گرانبهاتر تهیه و تولید می‌ شوند و در مقابل برخی نیز دارای جنس ارزان تر می باشند.

جنسی که با ارزش تر است اغلب از طلا تهیه می شود و دارای قیمت بالاتری است. مقاومت و در نتیجه زیبایی این روکش ها نسبت به نوع ارزانتر بسیار بالا است؛ اما نوع ارزان که اغلب از جنس استیل است دارای استحکام کمتری است. این روکش ها اغلب برای دندان‌ های شیری استفاده می‌ شود اما اگر می خواهید که روکش دندان خود را به صورت موقت انجام دهید این روکش توصیه می‌ شود. برخی از افراد به روکش های استیل آلرژی نشان می دهند.

دیگر روکش های دندان

در بخش های قبلی به معرفی رایج ترین انواع روکش دندان پرداختیم اما روکش های دیگری نیز در دندانپزشکی برای زیباتر کردن دندان ها استفاده می شوند که می توان به روکش های کاملا پرسلاین اشاره کرد. این روکش ها از ویژگی ترکیب با فلز برخوردار هستند. روکش های زیرکونیوم و روکش های استیل ضدزنگ نیز از دیگر انواع روکش های دندان محسوب می شوند. نوع دیگر با نام روکش پرسلین از نوع چینی مورد استفاده قرار می گیرد. البته روکش های کامپوزیت نیز جز دیگری شناخته می‌ شوند. PFM از دیگر انواع روکش دندان است که بر اساس نظر دندانپزشک می توان از آن استفاده می شوند.

عمر روکش دندان 

روکش دندان یک روش دندانپزشکی با دوام و ماندگاری بالاست که معمولاً  5 تا ۱۵ سال ماندگاری دارد. با رعایت بهداشت دهان و دندان، این مدت زمان می‌تواند به ۲۰ سال نیز افزایش یابد. شرایط خاص هر فرد نیز بر تاثیر دوام روکش تأثیرگذار است، و افراد با محیط دهانی سالم ممکن است روکش دندان با عمر بیش از ۲۰ سال داشته باشند. 

هزینه روکش دندان

روکش‌های دندانی با هدف حفاظت از ریشه و بخش باقی‌مانده دندان، از جنس‌های مختلفی مانند سرامیک، زیرکونیا، پی‌اف‌ام (PFM) و غیره ساخته می‌شوند. هزینه این روکش‌ها معمولا با یکدیگر متفاوت است. در ادامه جدولی برای ارائه لیست قیمت روکش دندان در سیمادنت برای شما تهیه کرده ایم.

هر واحد پروتز دندان در سیمادنتعمومیتخصصی
روکش تمام سرامیک۵۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال۷۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
خارج کردن روکش های قدیمی فاقد گارانتی۸,۰۰۰,۰۰۰ ریال۱۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
چسباندن روکش های قدیمی فاقد گارانتی۶,۰۰۰,۰۰۰ ریال۸,۰۰۰,۰۰۰ ریال 
جدا کردن روکش های بهم چسبیده۸,۰۰۰,۰۰۰ ریال۱۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
به این مقاله امتیاز دهید
به اشتراک بگذارید :
[addtoany]
مشاوره آنلاین