پر کردگی دندان چیست و بهترین ماده برای آن چیست

پر کردگی دندان با امالگام

پر کردگی دندان در اصطلاح به معنای ترمیم دندان است. دندان هایی که دچار پوسیدگی می شوند می توان با استفاده از روش ترمیم، دندان را حفظ نمود. زمانی که دندان به واسطه دندان قروچه، شکستگی و امثالهم دچار مشکل می شود پزشک با استفاده از روش هایی پوسیدگی را بر می دارد و در نهایت با ماده ای خاص پر می کند.

پر کردگی دندان به چه شکل است؟

برای اینکه دندان خود را پر کنید به محض مشاهده عارضه در دندان بهتر است هر چه سریع تر به دندانپزشک مراجعه کنید و نسبت به پر کردن اقدام کنید. چرا که اگر شکستگی و پوسیدگی بیشتر شود ممکن است دندان از دست برود. ابتدا پزشک میزان پوسیدگی را بررسی می کند و در صورت نیاز از دستگاهی مانند مته یا لیزر برای از بین بردن پوسیدگی استفاده می کند. در نهایت با استفاده از ماده ای آن را پر می کند. دندان هایی که پوسیدگی آنها به ریشه نرسیده باشد بهتر درمان می شوند تا آنهایی که به ریشه رسیده اند. زمانی که پوسیدگی به ریشه دندان برسد نیاز است که از ماده ای مانند رزین یا امثالهم برای حفاظت از عصب استفاده نماید.

یکی از مهم ترین سوالاتی که بیماران در خصوص پر کردن دندان دارند احساس درد است. می توان گفت با توجه به نوع پوسیدگی دندان شما درد وجود ندارد. بهتر است برای عملیات درمان دندان به پزشکان متخصص مراجعه کنید. پزشکان متخصص با تجربه فوق العاده ای که دارند می توانند دندان شما را به صورت حرفه ای ترمیم کنند که برای دفعات بعد مشکلی برای دندانتان به وجود نیاید. برای یافتن دندانپزشک حرفه ای می توانید در اینترنت جستجو کنید و یا از دوستان و آشنایان خود بپرسید.

روش های پرکردن دندان

اگر پر کردن دندان عمقی نباشد معمولا در یک الی دو جلسه به پایان می رسد. اما اگر مشکل فراتر باشد نزدیک به سه جلسه یک ساعته مورد نیاز خواهد بود. برای پر کردن دندان از مواد مختلفی استفاده می شود که هر کدام را در ادامه توضیح خواهیم داد:

پر کردگی دندان با آمالگام

بهترین ماده برای پر کردگی دندان آمالگام است. آمالگام ماده ای است که از چند فلز ساخته شده است. این فلز ها جیوه، روی، قلع و مس است. این ماده از استحکام خوبی برخوردار است و هزینه کمی هم دارد. لذا برای کودکان بالای شش سال از این ماده برای پر کردگی دندان استفاده می شود. پر کردگی دندان دارای عمر طولانی است و تا دراز مدت دچار مشکل نخواهد شد.

پس از اینکه دندان با آمالگام پر شد نیازمند این هستید که روی آن روکش قرار بدهید. این روکش معمولا از دندان شما محافظت می کند و سبب می شود که دندان عمر طولانی تر داشته باشد و به هیچ عنوان دچار شکست و ترک خوردگی نشود. آمالگام پس از مدتی تغییر رنگ می دهد و تیره تر می شود. لذا برخی از بیماران از چنین حالتی راضی نیستند و هر زمان به آن نگاه کنند احساس عدم رضایت می کنند. این افراد اغلب تمایل دارند از روش هایی نظیر کامپوزیت و یا سرامیک برای پر کردن دندان استفاده نمایند.

یکی دیگر از سوالاتی که برای کاربران به وجود می آید اطمینان از عدم مضر بودن جیوه موجود در آمالگام برای بدن است. تحقیقات نشان داده است این جیوه در آمالگام برای بدن مضر نیست و در صورتی که چند دندان دچار مشکل شده باشند پزشک از آمالگام استفاده نمی کند و از کامپوزیت ها استفاده می کند. البته شایان ذکر است استفاده از کامپوزیت کاملا به نظر پزشک و شرایط دندان های شما بستگی دارد.

پر کردگی دندان با طلا

یکی دیگر از ماده هایی که پر کردگی دندان توسط آن انجام می شود طلا است. این ماده اغلب گران است و برای استفاده از این ماده بهتر است بیمار مدت زمان بیشتری در دندانپزشکی صرف نماید. پر کردن دندان با طلا معمولا عمر طولانی خواهد داشت و تغییر رنگ هم نخواهد داد. پر کردن با طلا معمولا برای تمامی دندان ها استفاده می شود. خصوصا برای دندان هایی که فشار زیادی روی آن است می تواند تا مدت زمان طولانی عمر کند.

پر کردگی دندان با کامپوزیت

کامپوزیت نیز یک ماده دیگر برای پر کردگی دندان است. لذا کامپوزیت از جنس شیشه پودری و رزین است. دارای استحکام کمتری در برابر آمالگام می باشد. بهتر است از این ماده برای دندان هایی که فشار کمتری هنگام جویدن روی دندان است استفاده شود. کامپوزیت معمولا همرنگ دندان است و برای اشخاصی که اصرار دارند طرح لبخندشان اصلاح بشود مناسب تر است. اما برای دندان هایی که فشار زیادی بر روی آن است مناسب نمی باشد.

پر کردن دندان با آمالگام

پر کردگی دندان با سرامیک

برای پر کردن دندان از سرامیک هم می توان استفاده نمود. روند درمانی آن بیشتر است. این نوع پر کردگی دندان پر هزینه است. سرامیک همرنگ دندان است و به زیبایی دندان کمک می کند. افرادی که مایل هستند زیبایی دندانشان حفظ شود و تیرگی موادی همچون آمالگام را نمی پسندند می توانند با توجه به نظر پزشک از سرامیک استفاده نمایند.

پر کردگی دندان با رزین گلس اینومر

پر کردگی دندان توسط رزین هم انجام می شود. این نوع پر کردن مخصوص کودکانی است که دارای دندان شیری هستند و دندان هایشان ظریف است. رزین گلس معمولا برای دندانی مناسب است که فشار کمتری روی آن قرار دارد و هزینه مناسبی دارد. پر کردن دندان های کودکان درد ندارد. ابتدا از بی حسی ها استفاده می شود و پس از آن کودک دیگر دردی حس نمی کند و صرفا فشاری روی دندان خود حس می کند. این پروسه کوتاه است و کودک دچار درد نخواهد شد. البته که رزین هم ظریف است و برای دندان های شیری مناسب می باشد.

نحوه نگهداری از دندان ترمیم شده

دندان هایی هم که ترمیم می شوند نیاز به نگهداری دارند. بهتر است بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و از مواد بهداشتی استفاده کنید که برای دندان های حساس می باشد. پس از اینکه دندان شما ترمیم شد نیازی به استفاده از چرک خشک کن نیست و بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید. پس از اینکه ترمیم به اتمام رسید گاهی با طی کردن مدت خاصی ممکن است دوباره نیاز به ترمیم مجدد باشد. در صورتی که ترمیم قبلی دچار شکستگی و پوسیدگی شود نیاز به ترمیم مجدد است.

عصب کشی دندان

یکی از مواردی که عصب کشی انجام می شود. نفوذ چرک و عفونت به ریشه های دندان است. در این حالت پزشک نمی تواند بدون عصب کشی به ادامه کار بپردازد. چرا که عصب کشی باعث می شود چرک و عفونت کاملا بر طرف شود و بعد اقدامات دیگر نظیر پر کردن و یا روکش و جراحی انجام شود.

عصب کشی معمولا چهار کاناله یا دو کاناله و یک کاناله است. عصب کشی چهار کاناله در زمانی که عفونت دندان به تمامی قسمت های ریشه ای دندان نفوذ می کند انجام می شود. هزینه تقریبا کمی دارد. عصب کشی درد ندارد. در این روش از آمپول بی حسی استفاده می شود و شخص تصور می کند که دندانش ورم کرده است. پزشک به راحتی می تواند کار خود را روی دندان شخص انجام دهد بدون اینکه شخص احساس درد کند.و در انتهای کار مراحل پر کردگی دندان انجام می شود.

به این مقاله امتیاز دهید
به اشتراک بگذارید :
[addtoany]
مشاوره آنلاین