دندان های فاصله دار

دندان های فاصله دار
۵
(۱)

دندان های فاصله دار و درمان آن ها

فاصله دار شدن دندان ها به ویژه دو دندان جلویی فک بالا، برای مدت کوتاهی در بین مدلینگ ها مد شد اما پس از مدتی، مجددا لبخند زیبا، لبخندی همراه با دندان های سالم و ردیف شده، معرفی شد. با این که مدلینگ ها به صورت دستی، فاصله بین دندان هایشان ایجاد می کردند اما فاصله دندان ها به صورت ژنتیکی معمولا ایجاد می شود. عادت های اشتباهی همچون مکیدن انگشت و برخی بیماری ها، باعث ایجاد دندان های فاصله دار می شود.

اصلاح طرح لبخند

دندان های فاصله دار

در این مقاله عناوین زیر بررسی می شود:

  1. مد شدن فاصله بین دندان ها در بین مدلینگ ها
  2. چه عواملی باعث ایجاد دندان های فاصله دار می شود؟
  3. درمان فاصله دندانی

مد شدن فاصله بین دندان ها در بین مدلینگ ها

در ابتدا باید با تعریف یک لبخند زیبا آشنا شوید. لبخندی زیبا است که در آن دندان ها به طور کامل نمایان شوند و در عین حال، به صورت مرتب در کنار یکدیگر قرار گیرند. متاسفانه دندان های فاصله دار، یکی از عواملی است که زیبایی لبخند را تحت تاثیر منفی خود قرار می دهند. البته جای نگرانی نیست، راه های درمانی بسیاری برای فواصل دندانی ارائه شده است که در ادامه به آن می پردازیم.

ایمپلنت دندان

فاصله بین دندان ها

در سال های اخیر، شکاف کوچک بین دندان های جلویی، در میان مدلینگ ها، به سرعت شیوع پیدا کرد. مدلینگ ها به صورت دستی، اقدام به ایجاد فاصله در بین دو دندان جلویی خود می کردند. این روند تا مدتی ادامه داشت اما بعد از دیده شدن لبخندهایشان، به این واقعیت مجددا دست یافتند که لبخندی زیباست که در آن تمامی اجزای دندان ها، بدون نقص در کنار یکدیگر قرار بگیرند. علاوه بر این، دندان های شکاف دار، باعث کاهش اعتماد به نفس می شود و بر سلامت فرد تاثیر گذار است.

همچنین بخوانید: چگونه فاصله ی بین دندان ها را پر کنیم؟

چه عواملی باعث ایجاد دندان های فاصله دار می شود؟

  1. عوامل ژنتیکی نقش مهمی در ایجاد دندان های فاصله دار دارد. از طرفی وجود برخی بیماری ها همچون آکرومگالی، سندروم الیس ون کراولد، سندرم مورکیو و بیماری های لثه ای، در ایجاد دندان های فاصله دار، نقش دارند. گاهی اوقات سایز دندان ها نسبت به جایگاه فک کوچک تر است و همین امر، باعث ایجاد فاصله غیر نرمال میان دندان ها می شود.
  2. مورد دیگری که باعث ایجاد دندان های فاصله دار می شود، غایب بودن برخی از دندان ها است. به طور کلی زمانی که فضای دندانی خالی باشد، دندان ها تمایل به حرکت کردن پیدا می کنند و به مرور زمان، بین دندان ها فاصله ایجاد می شود.
  3. یکی از مهم ترین دلایل کج شدن و فاصله دار بودن دندان ها، زود افتادن دندان های شیری در کودکان است. اگر دندان های شیری به موقع نیفتند، دندان های دائمی به موقع رویش نمی یابند، از این رو با حرکت دندان های حاضر، فضای خالی پر می شود و رویش دندان دائمی با مشکل روبرو می شود. همین امر موجب فاصله دار شدن دندان ها می شود.
  4. عادت های اشتباه نیز در فاصله دار شدن دندان ها نقش مهمی دارند. به طور واضح مکیدن دندان ها باعث رشد فک به جلو و هل دادن دندان ها به سمت بیرون می شود. در این صورت یک مشکل جدی دنتواسکلتال به وجود می آید که یکی از آن ها، فاصله دار شدن دندان ها است.
علل ایجاد فاصله بین دندان ها

درمان فاصله دندانی

  • بستگی به میزان فاصله دندانی دارد. اگر فواصل میان دندان ها بیشتر از دو میلی متر باشد، ارتودنسی دندان بهترین راه اصلاح این ناهنجاری خواهد بود. ارتودنسی ثابت و متحرک، به راحتی می توانند باعث تغییر فواصل دندانی شوند.
  • درمان دیگری که برای فواصل دندانی مناسب است، استفاده از لمینت دندان همرنگ دندان است. کامپوزیت دندان یا سرامیک، بر روی دندان قرار می گیرد و فضای خالی را پر می کند. البته این نوع درمان برای افرادی که فواصل دندانی بسیار کمی دارند مناسب است.
  • باندینگ نیز روش دیگری برای درمان فواصل دندانی است. این روش نیز با تشخیص دندانپزشک قابل اجرا است. در این روش خمیر مخصوصی روی دندان قرار می گیرد و سپس همانند دندان فرم داده می شود. بعد از آن با کمک نور ماورای بنفش، این خمیر سفت می شود و دقیقا همانند بخشی از دندان می شود.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

میانگین رای ۵ / ۵. تعداد رای: ۱

هنوز رای ثبت نشده است.

به اشتراک بگذارید :
[addtoany]
مشاوره آنلاین